Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 10 Μαΐου 2018 πραγματοποιείται το 6th Greek Exports Forum

Στα πάνελ του συνεδρίου συμμετέχουν αξιωματούχοι των υπουργείων και των αρμόδιων κρατικών φορέων, εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού και ασφαλιστικού κλάδου αλλά και ειδικοί από τους χώρους των πιστοποιήσεων, ηλεκτρονικού εμπορείου.

Στις 10 Μαΐου 2018 πραγματοποιείται το 6th Greek Exports Forum

Μετά από μία ακόμη χρονιά -ρεκόρ για τις εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας, οι οποίες στηρίζουν έμπρακτα την εθνική οικονομία και την προσπάθεια της χώρας για επιστροφή σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, το 6th Greek Exports Forum, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διοργανωτές για έκτο συνεχόμενο έτος είναι η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και η Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Το 6th Greek Exports Forum παρέχει στον Έλληνα εξαγωγέα χρηστικά «εργαλεία» και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσει την εξαγωγική του δραστηριότητα και να επιλέξει τις επόμενες αγορές -στόχους, προσφέροντας το βήμα σε εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, του επιχειρηματικού κόσμου, όπως και σε ειδικούς για την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα εξαγωγών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στελέχη των φορέων εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των τραπεζών θα ανταλλάξουν τις απόψεις τους σχετικά με το ρόλο των εξαγωγών στην εθνική στρατηγική ανάπτυξης της οικονομίας.

Το 6th Greek Exports Forum καινοτομεί, ανοίγοντας δρόμους για νέες αγορές, μεταλαμπαδεύοντας στους εξαγωγείς την πολύτιμη εμπειρία των Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων από χώρες όπως ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Ν. Αφρική, η Κίνα και η Αυστραλία.

Πρέσβεις και Εμπορικοί Ακόλουθοι κρατών όπως το Μεξικό, το Σουδάν και το Καζακστάν, παρουσιάζουν τις προοπτικές εξαγωγικής επέκτασης που προσφέρουν οι χώρες τους.

Στα πάνελ του συνεδρίου συμμετέχουν αξιωματούχοι των υπουργείων και των αρμόδιων κρατικών φορέων, εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού και ασφαλιστικού κλάδου αλλά και ειδικοί από τους χώρους των πιστοποιήσεων, ηλεκτρονικού εμπορείου, marketing, cyber security, μεταφορών, logistics και των υπηρεσιών HR.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου είναι τα παρακάτω:

Ενότητα 1: Η θέση των εξαγωγών στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.
Ενότητα 2: Χρηματοδότηση εξαγωγών, ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων και factoring.
Ενότητα 3: Οι ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι νέες αγορές.
Ενότητα 4: Τα success stories εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Ενότητα 5: Τα μέσα για την υποστήριξη, προβολή και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εξαγόμενων προϊόντων. Ηλεκτρονικό εμπόριο, πιστοποίηση, marketing, cyber security, υπηρεσίες ΗR, μεταφορές, logistics.

Εκτός από το συνεδριακό μέρος, το forum φιλοξενεί και δύο παράλληλες δράσεις οι οποίες είναι:
1. B2B συμβουλευτικές συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με εκπροσώπους διμερών επιμελητηρίων.
2. Β2Β συμβουλευτικές συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με εκπροσώπους μεγάλων χορηγών του φόρουμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v