Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτίου: Οι κυβερνήσεις οφείλουν να αυξήσουν τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία

Η Θ. Φωτίου παρουσίασε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ως ένα δίχτυ προστασίας που δίνει έμφαση στις πολλές υπηρεσίες τις οποίες παρέχει δωρεάν και στην εξασφάλιση εργασίας για το 10% των ανέργων δικαιούχων του, με προοπτική αυτό το ποσοστό να αυξηθεί στο 20%, ώστε το ΚΕΑ να μη γίνει παγίδα φτώχειας.

Φωτίου: Οι κυβερνήσεις οφείλουν να αυξήσουν τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παρεμβαίνοντας σε συζήτηση για την εξασφάλιση κοινωνικής προστασίας για όλους, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του Φόρουμ και της Συνάντησης Υπουργών για τις κοινωνικές πολιτικές που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ στο Μόντρεαλ, υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να αυξήσουν τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία γιατί έχουν ένα εξαιρετικά θετικό δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή στο ΑΕΠ, που κυμαίνεται από 1,03 έως 1,6 και συμβάλλουν στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αναπληρώτρια υπουργός, παρουσίασε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ως ένα δίχτυ προστασίας που δίνει έμφαση στις πολλές υπηρεσίες τις οποίες παρέχει δωρεάν και στην εξασφάλιση εργασίας για το 10% των ανέργων δικαιούχων του, με προοπτική αυτό το ποσοστό να αυξηθεί στο 20%, ώστε το ΚΕΑ να μη γίνει παγίδα φτώχειας.

Ανέπτυξε την καινοτομία του συστήματος, που είναι πάντοτε ανοικτό και φιλικό προς τον πολίτη, και στο οποίο προσφεύγει κανείς εφόσον τα εισοδήματά του κατά τους τελευταίους 6 μήνες είναι κάτω από τα όρια του ΚΕΑ.

Τέλος, επεσήμανε ότι τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας στην Ελλάδα ωφελούνται από την ψηφιακή εποχή, συμμετέχοντας μαζικά στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων του ΚΕΑ, διαψεύδοντας τις περί αντιθέτου απόψεις, κερδίζοντας αξιοπρέπεια και ασφάλεια και αφήνοντας πίσω τους την γραφειοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v