Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ξεκίνησε να συγκρούεται με την πραγματικότητα ο προϋπολογισμός

«Εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας η πλήρης εκκαθάρισή των οφειλών του Δημοσίου, που προβλεπόταν με τη λήξη του προγράμματος, διαρκώς μετατίθεται», επισημαίνει ο Χ. Σταϊκούρας.

ΝΔ: Ξεκίνησε να συγκρούεται με την πραγματικότητα ο προϋπολογισμός

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε την Δευτέρα, αναφέρει: “Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους, αλλά και η εκκαθάριση και αποπληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής φόρων και συνταξιοδότησης, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομικών… εκτιμάται ότι οι φορείς θα μειώσουν περαιτέρω τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους ως το τέλος του 2018.”

Ωστόσο, το Δελτίο της Γενικής Κυβέρνησης, που δημοσιοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη, διαψεύδει το Προσχέδιο: οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 11%, ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ παρά το γεγονός ότι έχουν εκταμιευθεί για την αποπληρωμή τους δανειακοί πόροι 7 δισ. ευρώ.

Εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας η πλήρης εκκαθάρισή των οφειλών του δημοσίου, που προβλεπόταν με τη λήξη του προγράμματος, διαρκώς μετατίθεται. Είναι βέβαιο δε ότι η αποπληρωμή τους θα βασίζεται πλέον αποκλειστικά στα υπερ-πλεονάσματα και την υπερ-φορολόγηση των πολιτών.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι απολύτως ακατάλληλη για να επιτύχει την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v