Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι startups που ξεχώρισαν στο 2ο Athens Innovation Festival

Οι 3 κορυφαίες ομάδες που διακρίθηκαν στη φετινή διοργάνωση τόσο για την καινοτόμο ιδέα τους όσο και για το επιχειρησιακό τους πλάνο ήταν οι: Ferryhopper, Owiwi και Sustainable Food Movement in Greece

Οι startups που ξεχώρισαν στο 2ο Athens Innovation Festival

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου το 2ο Athens Innovation Festival με την τελετή λήξης και την απονομή των χρηματικών επάθλων, τα οποία απένειμε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος (φωτό), στις τρεις ομάδες που ξεχώρισαν στον Startup Διαγωνισμό. Οι 3 κορυφαίες ομάδες που διακρίθηκαν στη φετινή διοργάνωση τόσο για την καινοτόμο ιδέα τους όσο και για το επιχειρησιακό τους πλάνο ήταν οι: Ferryhopper, Owiwi και Sustainable Food Movement in Greece.

Το κλίμα γιορτής που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ και ο ενθουσιασμός των επισκεπτών να γνωρίσουν από κοντά τους πιο δυναμικούς εκπροσώπους του οικοσυστήματος καινοτομίας αποτελούν και τη μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, όπου συμμετείχαν συνολικά 56 νεοφυείς επιχειρήσεις και περισσότεροι από 20 οργανισμοί υποστήριξης. Ταυτόχρονα, πάνω από 360 άτομα, παρακολούθησαν τα θεματικά εργαστήρια και τις παράλληλες παρουσιάσεις ενώ, το πλήθος των επαφών και το εύρος της δικτύωσης που αναπτύχθηκε αποτυπώνεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν πάνω από 90 B2B συναντήσεις!

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την τελετή λήξης: «Το 2ο Φεστιβάλ Καινοτομίας της Αθήνας φέτος καθιερώνεται πλέον ως θεσμός, και εδραιώνεται ως ένα ετήσιο σημείο συνάντησης για το οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της χώρας».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Η Αθήνα χρειαζόταν ένα τέτοιο θεσμό, ένα θεσμό για να αναδείξει και ταυτόχρονα να στηρίξει τις προσπάθειες όλων εκείνων των ανθρώπων που σε καιρό κρίσης βρήκαν το θάρρος αλλά και το κουράγιο να ανοίξουν νέους δρόμους. Να αναδείξει τις προσπάθειες φορέων, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων αλλά και δήμων και περιφερειών και να αγκαλιάσει την οικονομία της γνώσης. Να αναδείξει το παράδειγμα καθιερωμένων επιχειρήσεων που τόλμησαν και τολμούν να επενδύουν σε καινοτόμες ιδέες προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Και αυτό θα έλεγα ότι γίνεται στην κατάλληλη στιγμή, σε μια περίοδο που καλούμαστε να διαμορφώσουμε τις βάσεις της μεταμνημονιακής ελληνικής οικονομίας. Καλούμαστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ανάπτυξη που θα είναι αυτή τη φορά δυναμική και ταυτόχρονα βιώσιμη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v