Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα παράταση για την Αριάδνη με «κόκκινα» δάνεια 5,2 δισ. ευρώ

Στις 12 Ιουλίου η προθεσμία για κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Οι διεκδικητές και τα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου. Δέσμευση του αγοραστή να απορροφήσει τους εργαζόμενους στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της PQH.

Νέα παράταση για την Αριάδνη με «κόκκινα» δάνεια 5,2 δισ. ευρώ

Για τις 12 Ιουλίου από τις 28 Ιουνίου μετατέθηκε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο «Αριάδνη», το οποίο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.

Στη δεύτερη φάση έχουν περάσει ως γνωστόν δύο επενδυτικά σχήματα. Από τη μια, το mega consortium που απαρτίζουν οι Bain, Fortress, Davidson Kempner, doValue και Cepal και από την άλλη, η Ellington, η οποία το προηγούμενο διάστημα αναζήτησε συνεπενδυτές.

Το project αφορά στην πώληση συνολικής απαίτησης σχεδόν 14 δισ. ευρώ, που απορρέει από χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ, των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.

Πρόκειται για απαιτήσεις από επιχειρηματικά, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων διαθέτει εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Η επιδιωκόμενη μεταβίβαση του μεγαλύτερου μέρους των απαιτήσεων που διαχειρίζεται η PQH επιβάλλει και τη μείωση του προσωπικού της. Έτσι, προβλέπεται δέσμευση του αγοραστή να απορροφήσει περίπου 180 εργαζόμενους στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της PQH. Οι εργαζόμενοι, που θα επιλέξουν να φύγουν από την PQH, θα αποζημιωθούν πλήρως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v