Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αχτσιόγλου: 35ωρο χωρίς μείωση μισθού και με αύξηση παραγωγικότητας

Οι βασικές αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά: Μείωση χρόνου εργασίας, ψηφιακή μετάβαση, αντιμετώπιση των επισφαλών μορφών εργασίας, αύξηση μισθών.

Αχτσιόγλου: 35ωρο χωρίς μείωση μισθού και με αύξηση παραγωγικότητας

Θετική αναγκαιότητα χαρακτηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου «τη μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθού -και όχι την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας που έφερε ο κ. Χατζηδάκης», προσθέτοντας ότι «αποτελεί πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης που οδηγεί στην αύξηση της παραγωγικότητας».

Μιλώντας στο «ΟΤ Forum» ανέφερε ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει βασικές αιχμές στα εργασιακά το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού, την αντιμετώπιση των επισφαλών μορφών εργασίας -για παράδειγμα την καταπολέμηση της ψευδούς αυτοαπασχόλησης, με κάλυψη και αναγνώριση του εργαζόμενου ως μισθωτού για να έχει όλα τα δικαιώματα που του αντιστοιχούν-, την αύξηση των μισθών για να έχουμε αξιοπρεπείς αποδοχές».

Υποστήριξε ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν βήματα υποστήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων σε διάφορα επίπεδα, από την αύξηση του κατώτατου μισθού μέχρι την κάλυψη των εργαζομένων στις εργολαβίες, την αιτιολόγηση των απολύσεων, την ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ. Όμως, η ΝΔ κατάργησε τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και την ηλεκτρονική δήλωση των υπερωριών και της υπερεργασίας».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως «το κρίσιμο είναι οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητάς τους και μια θετική εναλλακτική προοπτική. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και δυσφορία, κυρίως λόγω της ακρίβειας και της άρνησης της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση υπέρ των πολιτών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v