Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην τελική ευθεία για την ψηφιακή κάρτα σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Όλα έτοιμα για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου από την 1η Ιουλίου, δηλώνει το Υπουργείο Εργασίας. Έγιναν τα δοκιμαστικά και ήδη πάνω από 40.000 εργαζόμενοι έχουν κατεβάσει το myErgani app.

Στην τελική ευθεία για την ψηφιακή κάρτα σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για την εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την Παρασκευή 1 Ιουλίου σε όλες τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζομένους, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ειδικότερα:

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή CardScanner app, που συνδέεται στο παραγωγικό ΠΣ Εργάνη. Πρόκειται για την εφαρμογή που έχει διατεθεί στις επιχειρήσεις και «διαβάζει» την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζόμενου κατά την είσοδο και αποχώρηση από την εργασία, κατά παρόμοιο τρόπο με τη διαδικασία που ακολουθούνταν για το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Χθες Τρίτη 28 Ιουνίου δόθηκε η δυνατότητα για δοκιμαστική χρήση της Ψηφιακής Κάρτας και ήδη πολλές επιχειρήσεις της πρώτης φάσης εφαρμογής (τράπεζες και σούπερ μάρκετ) «έτρεξαν» δοκιμές με επιτυχία. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης δόθηκε τόσο σε επιχειρήσεις που διέθεταν ήδη σύστημα ωρομέτρησης, το οποίο διασυνδέθηκε με το ΠΣ Εργάνη, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν σύστημα ωρομέτρησης, οι οποίες αξιοποιούν την εφαρμογή CardScanner.

Το Υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι μέχρι χθες Τρίτη είχαν «κατεβάσει» στο κινητό τους την εφαρμογή myErgani app (στην οποία περιλαμβάνεται ως επέκταση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας) 40.368 εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων που απασχολούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Η εφαρμογή διατίθεται για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και iOS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v