Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακοί ανεμόμυλοι στο Λασίθι

Την κατασκευή οκτώ ηλεκτροπαραγωγών μύλων στο Οροπέδιο Λασιθίου προβλέπει διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Ενεργειακοί ανεμόμυλοι στο Λασίθι

Ερευνητικό πρόγραμμα για ενεργειακό ανεμόμυλο στο Οροπέδιο Λασιθίου ξεκινά με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνεργασία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και την έρευνα του Εργαστηρίου Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του ΕΛΜΕΠΑ.

Πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Διεπιστημονική διερεύνηση για τη δυνατότητα ανάπτυξης ενεργειακών ανεμόμυλων λασιθιώτικου τύπου στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου».

Το έργο περιλαμβάνει τη δοκιμή του ενεργειακού ανεμόμυλου λασιθιώτικου τύπου τόσο στους πιστοποιημένους χώρους δοκιμών της μονάδας Αιολικής Ενέργειας του ΕΛΜΕΠΑ όσο και στις συνθήκες του οροπεδίου Λασιθίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα κατασκευαστούν οκτώ ηλεκτροπαραγωγοί μύλοι, ούτως ώστε να δοκιμαστεί η τεχνολογία σε καιρικά φαινόμενα και θέσεις με κατάλληλο αιολικό δυναμικό. Οι θέσεις αφορούν τα γεωγραφικά σημεία στην περιοχή όπου θα τοποθετηθούν μελλοντικά τέτοιοι μύλοι στο πλαίσιο της μαζικής παραγωγής και χρήσης τους. Ο αριθμός των μύλων που θα εγκατασταθούν θα προκύψει από τον ορισμό των σημείων εγκατάστασης σε συνεργασία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και του εργαστηρίου Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του ΕΛΜΕΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v