Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TAZ: Εθνικό σπορ η καταπάτηση ακτών στην Ελλάδα χωρίς συνέπειες

«Το ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι οι ακτές είναι δημόσιο αγαθό. Από τη δεκαετία του 1980, ωστόσο, οι νόμοι για τη χρήση των ακτών έχουν παραβιαστεί κατάφωρα από ιδιώτες και εταιρείες. Η ιδιωτικοποίηση επιταχύνθηκε με την κρίση από το 2011», αναφέρει η εφημερίδα.

TAZ: Εθνικό σπορ η καταπάτηση ακτών στην Ελλάδα χωρίς συνέπειες

H TAZ του Βερολίνου φιλοξενεί άρθρο για την παραχώρηση χρήσης των ακτών σε διάφορες χώρες όπως για παράδειγμα την Τουρκία, την Ιταλία αλλά και την Ελλάδα, για την οποία σημειώνει:

«Στην Ελλάδα, η πώληση των ακτών επιταχύνθηκε με την οικονομική κρίση από το 2011 και μετά. Κεντρικό αίτημα της ΕΕ ήταν η αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και έτσι δεν γλίτωσαν ούτε οι ακτές. Το 2014, η ΕΕ είχε φτιάξει ένα σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο οι παραλίες θα μπορούσαν να ιδιωτικοποιηθούν και να ανοικοδομηθούν πολύ πιο εύκολα.

Το ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι οι ακτές της χώρας είναι δημόσιο αγαθό. Από τη δεκαετία του 1980, ωστόσο, οι νόμοι για τη χρήση των ακτών έχουν παραβιαστεί κατάφωρα από ιδιώτες και εταιρείες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις παραθαλάσσιες περιοχές για δικό τους κέρδος, χωρίς να υπάρχουν συνέπειες».

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v