Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολες οι τιμές ρεύματος που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον Οκτώβριο

Οι αναλυτικοί πίνακες με τις χρεώσεις ανά μεγαβατώρα για οικιακούς και εμπορικούς πελάτες. Τι λέει η ΡΑΕ για το «τιμολόγιο αναφοράς» για την Καθολική Υπηρεσία. Αναλυτικοί πίνακες.

Ολες οι τιμές ρεύματος που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον Οκτώβριο

Τους Πίνακες Τιμολογίων Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ανά κατηγορία Πελατών έδωσε στη δημοσιότητα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τις τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον Οκτώβριο, χωρίς να συνυπολογίζεται η κρατική επιδότηση για τον Οκτώβριο. 

Πίνακας 1: Κατηγορία: Οικιακός Πελάτης - Ημερήσιο Τιμολόγιο

Πίνακας 2: Κατηγορία: Οικιακός Πελάτης - Νυχτερινό Τιμολόγιο

Πίνακας 3: Κατηγορία: Εμπορικός Πελάτης - Ημερήσιο Τιμολόγιο

Πίνακας 4: Κατηγορία: Εμπορικός Πελάτης - Νυχτερινό Τιμολόγιο

«Τιμολόγιο Αναφοράς» για Καθολική Υπηρεσία

Ακολούθως, για τον προσδιορισμό των χρεώσεων ηλεκτρικής ενέργειας των προμηθευτών καθολικής υπηρεσίας, ο νόμος ρητώς προβλέπει ότι ως «Τιμολόγιο Αναφοράς» ορίζεται το τιμολόγιο με την ανώτερη τιμή χρέωσης προμήθειας εκπεφρασμένη σε €/MWh σε κλίμακα κατανάλωσης 0 έως 2 MWh, μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίων από τους Προμηθευτές Καθολικής Υπηρεσίας.

Ως εκ τούτου, για την κατηγορία «Οικιακός Πελάτης - Ημερήσιο Τιμολόγιο» ως Τιμολόγιο Αναφοράς ορίζεται το τιμολόγιο «ΗΡΩΝ GENEROUS Home» του Προμηθευτή ««ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.». Περαιτέρω, για την κατηγορία «Οικιακός Πελάτης - Νυχτερινό Τιμολόγιο» ως Τιμολόγιο Αναφοράς ορίζεται το τιμολόγιο «ΗΡΩΝ GENEROUS Home» του Προμηθευτή «ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε», για την κατηγορία «Εμπορικός Πελάτης - Ημερήσιο Τιμολόγιο» ως Τιμολόγιο Αναφοράς ορίζεται το τιμολόγιο «ΗΡΩΝ GENEROUS BUSINESS S» του Προμηθευτή «ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε» και για την κατηγορία «Εμπορικός Πελάτης - Νυχτερινό Τιμολόγιο» ως Τιμολόγιο Αναφοράς ορίζεται το τιμολόγιο «ΗΡΩΝ GENEROUS BUSINESS S» του Προμηθευτή «ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε».

Οι σχετικές χρεώσεις προμήθειας του Τιμολογίου Αναφοράς, ανά κατηγορία Πελάτη, υπολογίζονται προσαυξημένες κατά 5%, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 138 του ν. 4951/2022, όπως ισχύει.

Κατηγορία ΠελατώνΠάγια Χρέωση Προμήθειας ανά μήνα (€)Τιμή Προμήθειας Ημερήσιο (€/MWh)Τιμή  Προμήθειας Νυχτερινό (€/MWh)
Οικιακός Πελάτης – Ημερήσιο3,15732,9
Οικιακός Πελάτης – Νυχτερινό3,15732,90732,90
Εμπορικός Πελάτης – Ημερήσιο0732,90
Εμπορικός Πελάτης -Νυχτερινό0732,90732,90

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σύνολο των ανωτέρω Τιμολογίων δεν εμφανίζουν απόκλιση μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με τον μέσο όρο των τεσσάρων επόμενων κατά σειρά ακριβότερων τιμολογίων, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παραγράφου 6 του άρθρου 138 του Ν. 4951/2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σύμφωνα με την οποία, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δύναται να καθορισθεί ως Τιμολόγιο Αναφοράς για την παροχή της υπηρεσίας «Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας» διαφορετικό τιμολόγιο από αυτό που προκύπτει βάσει της ανωτέρω κατάταξης. Συγκεκριμένα: «Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δύναται να προκρίνεται ως Τιμολόγιο Αναφοράς διαφορετικό τιμολόγιο από το τιμολόγιο με την ανώτερη τιμή χρέωσης προμήθειας, σε περίπτωση που το τελευταίο έχει απόκλιση μεγαλύτερη από είκοσι τοις εκατό (20%) από τον μέσο όρο των επόμενων τεσσάρων κατά σειρά ακριβότερων τιμολογίων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v