Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΠΕΕ: Συμφωνίες €2 εκατ. για εταιρείες ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στην Κ. Μακεδονία

Πάνω από 670 B2B συναντήσεις πραγματοποίησαν όσες επιχειρήσεις συμμετείχαν στις εκθέσεις Munich Fabric Start, Momad Metropolis, καθώς και Athens Fashion Trade Show, τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος.

ΣΕΠΕΕ: Συμφωνίες €2 εκατ. για εταιρείες ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στην Κ. Μακεδονία

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής, απέδωσε και φέτος η ενεργός στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχαν σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, και τη μεγαλύτερη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, πραγματοποίησαν 672 Β to B συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές, οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα παραγγελίες ύψους 2.100.000 ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Πρόκειται για τις διεθνείς εκθέσεις Munich Fabric Start (30/8-1/9/2022) στο Μόναχο, τη Momad Metropolis (16/9-18/9/2022) στη Μαδρίτη, καθώς επίσης και την Athens Fashion Trade Show (15/9-18/9/2022) στις οποίες με την υποστήριξη της Π.Κ.Μ. συμμετείχαν συνολικά 21 επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, το 44% της χώρας, οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δις € (το 70% της χώρας).

«Ήταν η τέταρτη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις δύο εκθέσεις του εξωτερικού και η δεύτερη στην έκθεση της Αθήνας που αφορά κυρίως την εγχώρια αγορά, σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, τον ΣΕΠΕΕ. Οι επιχειρήσεις - εκθέτες από την Κεντρική Μακεδονία είχαν άψογη παρουσία, τα προϊόντα τους κέρδισαν τις εντυπώσεις, τόσο ως προς την ποιότητα και την αισθητική τους, και η καλύτερη απόδειξη είναι το υψηλό οικονομικό εύρος των επαγγελματικών συμφωνιών που συνήψαν», υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας, που παρευρέθηκε στην έκθεση μόδας της Αθήνας.

Μάλιστα επισημαίνει ότι βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να συνεχίσει να ενισχύει τον εξαγωγικό προσανατολισμό του κλάδου, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή του και το 2023, στις επόμενες διοργανώσεις των εκθέσεων Munich Fabric Start, Momad και Athens Fashion Trade Show.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v