Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράνομη κρίθηκε η απεργία ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ

Γενική Απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας των ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ. Με 24ωρη απαντούν τα σωματεία.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ

Αργά το βράδυ (8/11) ανακοινώθηκε στα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ της ΟΣΥ πως η συμμετοχή τους στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, μετά την προσφυγή των διοικήσεων των Οργανισμών στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και το μετρό (γραμμές 2 και 3) θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία, στις αυριανές κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022», δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Το Τραμ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας και θα κυκλοφορήσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 και η γραμμή 1 του μετρό (πρώην ηλεκτρικός) από τις 9:00 – 17:00.

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τρόλει θα πραγματοποιηθεί κανονικά, γιατί δεν πρόλαβε να εκδικαστεί η προσφυγή τους σήμερα.

Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασία και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, αποσύρουν τη συμμετοχή τους και οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Νόμιμη κρίθηκε η 24ωρη απεργία της ΟΣΥΠΑ καθώς δεν επηρεάζει τα δρομολόγια των αεροπλάνων.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί 9 Νοεμβρίου η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί, με αιχμή την ακρίβεια και το υπέρμετρο ενεργειακό κόστος.

Στο πλαίσιο της απεργίας, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

  • Ο ηλεκτρικός, θα εκτελεί δρομολόγια από τις 9.00 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
  • Το τραμ, θα εκτελεί δρομολόγια από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
  • Tα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τη λήξη της.
  • Oι γραμμές του ΟΑΣΑ, στις οποίες το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται με εκχώρηση στα ΚΤΕΛ, θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Τα τρένα και ο Προαστιακός, θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
  • Χειρόφρενο σηκώνουν τα ταξί για 24 ώρες, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v