Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται ένα ακόμη ακίνητο του ΕΦΚΑ στην Αθήνα

Για τον Δεκέμβριο έχει οριστεί ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου, ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ, επί της οδού Κατακουζηνού 3 στην Αθήνα.

Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται ένα ακόμη ακίνητο του ΕΦΚΑ στην Αθήνα

Στην προκήρυξη επαναληπτικού διαγωνισμού για την τουριστική αξιοποίηση ενός ακόμη «ασφαλιστικού» ακινήτου προχώρησε ο e-ΕΦΚΑ. Αυτή τη φορά ο διαγωνισμός αφορά την κατάθεση κλειστών προσφορών για την εκμίσθωση του ακινήτου επί της οδού Κατακουζηνού 3 στην Αθήνα και την εκμετάλλευσή του ως ξενοδοχείου ή τουριστικού καταλύματος.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ενοικιαστής θα κληθεί, πέραν της καταβολής του ετήσιου μισθώματος, να υλοποιήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 470.000 ευρώ, για την ανακαίνιση και την αναβάθμιση του ακινήτου μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών από την ημερομηνία παράδοσης - παραλαβής του.

Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στον e-ΕΦΚΑ για την αξιοποίηση του διατηρητέου «ασφαλιστικού» κτιρίου, που κατασκευάστηκε περί το 1890 και βρίσκεται σε ένα ακίνητο εμβαδού 153,55 τ.μ., έχει προγραμματιστεί για έως τις 14 Δεκεμβρίου του 2022, όταν και θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός που αφορά μακροχρόνια εκμίσθωση για 30 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 10 χρόνια επιπλέον.

Το ετήσιο μίσθωμα έναρξης του διαγωνισμού έχει προσδιοριστεί στα 10.000 ευρώ, ενώ όπως ορίζεται στους όρους του διαγωνισμού, θα προσαυξάνεται ετησίως «με ποσοστό ίσο με την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του προηγούμενου έτους, όπως δημοσιεύεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ή όποια άλλη αρχή τυχόν την αντικαταστήσει προσαυξημένη κατά 10%, προσθετικά στο μίσθωμα του προηγούμενου έτους».

Βασική επιδίωξη του e-ΕΦΚΑ είναι αφενός η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος μέσω και της ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου και αφετέρου η λειτουργία του κτιρίου ως ξενοδοχείου ή τουριστικού καταλύματος, με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ελληνικής πρωτεύουσας.

Αλλωστε, η τοποθεσία του κτιρίου σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Κάνιγγος και την πλατεία Ομόνοιας, η οποία έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ισχυρό πόλο έλξης για τους επίδοξους επενδυτές, αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που επιχειρεί να αξιοποιήσει ο e-ΕΦΚΑ, ο οποίος ποντάρει στην επανατοποθέτηση της Αθήνας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού στον παγκόσμιο χάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v