Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Το σχέδιο αλά «ισπανικό μοντέλο» για τους δανειολήπτες

Ο αν. υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών και πρότεινε – όπως υπάρχει πίεση για αποπληρωμή στους δανειολήπτες - να υπάρχει «πίεση» και στα funds που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια.

Πέτσας: Το σχέδιο αλά «ισπανικό μοντέλο» για τους δανειολήπτες

Έχει ξεκινήσει η συζήτηση με την κυβέρνηση και τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας. Εκτίμησε ότι στη φάση που βρίσκεται η οικονομία, τόσο οι τράπεζες όσο και το οικονομικό επιτελείο, μπορούν να στηρίξουν τους δανειολήπτες όταν υπάρχει απότομη αύξηση των επιτοκίων.

Ο Στ. Πέτσας παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο, μιλώντας στον Σκάι για τους δανειολήπτες βάση του ισπανικού μοντέλου.

Το μοντέλο αφορά:

  1. Επιμήκυνση δανείου
  2. Μείωση δόσης κατά 40%-50%
  3. Πάγωμα επιτοκίου
  4. Ρύθμιση 5ετιας
  5. Ετήσιο εισόδημα 25.000 (2.000 ευρώ το μήνα)

Ο αν. υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών και πρότεινε – όπως υπάρχει πίεση για αποπληρωμή στους δανειολήπτες - να υπάρχει «πίεση» και στα funds που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια, να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με γενναίες ρυθμίσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αυξηθούν τα επιτόκια καταθέσεων και αν θα υπάρξει κάποια ρύθμιση για τα δάνεια που έχουν δοθεί σε ελβετικό φράγκο, τόνισε ας περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα, σημειώνοτας ότι είναι και αυτά τα ζητήματα στο πλαίσιο της συζήτησης της κυβέρνησης με τις τράπεζες.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε, τόνισε ότι είναι προϋπολογισμός ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Εκτίμησε ότι θα υπαρξει περιθώριο στήριξης των πολιτών και σημείωσε ότι όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, κάθε ευρώ που περισσεύει θα δοθεί στην κοινωνία.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v