Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CEO Snam προς κυβέρνηση: Υλοποιήστε το επενδυτικό πλάνο του ΔΕΣΦΑ

Στρατηγικής σημασίας χαρακτηρίστηκε το επενδυτικό σχέδιο 1,27 δισ. ευρώ ο Stefano Venier. Με αιχμή τους νέους αγωγούς συμβάλλει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ηγέτη στις ενεργειακές εξελίξεις.

CEO Snam προς κυβέρνηση: Υλοποιήστε το επενδυτικό πλάνο του ΔΕΣΦΑ

Την ανάγκη υλοποίησης του 10ετούς προγράμματος ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ για την περίοδο 2023-2032 υπογράμμισε ο CEO της Snam, Stefano Venier, κατά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κ. Venier συνάρτησε άμεσα το πρόγραμμα αυτό, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και νέους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου, με την ενίσχυση της Ελλάδος ως πύλη εισόδου για τις γειτονικές χώρες.

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας ο κ. Venier από την ανάληψη των καθηκόντων του στη Snam, η οποία είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας Senfluga που ελέγχει το 66% του ΔΕΣΦΑ (μαζί με τους Enagas, Fluxys και Damco). Σύμφωνα με πηγές του ΔΕΣΦΑ, οι συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Σκρέκα χαρακτηρίζονται ανεπίσημες και εθιμοτυπικού χαρακτήρα, ωστόσο, το περιεχόμενο τους προσδιορίζει το ενδιαφέρον της κοινοπραξίας για την ομαλή και χωρίς περικοπές πραγματοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΔΕΣΦΑ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr, το επενδυτικό πλάνο του ΔΕΣΦΑ, ύψους 1,27 δισ. ευρώ, χαρακτηρίστηκε από τον κ. Venier στρατηγικής σημασίας. Ο μάνατζερ, μάλιστα, της Snam υπογράμμισε τη δέσμευση του Διαχειριστή να υλοποιήσει αυτές τις επενδύσεις, με αιχμή τους νέους αγωγούς, ώστε να συμβάλει, όπως είπε, στην περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως ηγέτη στις ενεργειακές εξελίξεις.

Ο κ. Venier απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στον κοινό ρόλο Ιταλίας-Ελλάδας για την ασφάλεια του εφοδιασμού, ενώ παρέθεσε την τρέχουσα στρατηγική της Snam για την Ιταλική και την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και τη στρατηγική για την Ελλάδα και τον ΔΕΣΦΑ. Κοινός παρονομαστής των θέσεων που αναπτύχθηκαν ήταν οι εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ενόψει των αλλαγών που αναμένονται στην ενεργειακή αγορά βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Στις συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΝ ο κ. Venier πλαισιώθηκε από τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Μαρία-Ρίτα Γκάλι και τον επικεφαλής των θυγατρικών της Snam στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος) Sergio Molisani.

Χθες, ο κ. Venier συναντήθηκε και με υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΣΦΑ, με τα οποία συζήτησε τις προτεραιότητες του Διαχειριστή στα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v