Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση στον διαγωνισμό για το Φράγμα Χαβρία

Μετά το Πάσχα -εκτός απροόπτου και νέας αναβολής ημερομηνίας δεσμευτικών οικονομικών προσφορών- εκτιμάται ότι θα προχωρήσει το πρώτο μεγάλο ΣΔΙΤ ύδρευσης στη Χαλκιδική.

Παράταση στον διαγωνισμό για το Φράγμα Χαβρία

Νέα παράταση -για τις 18 Απριλίου- έλαβε η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών (ήταν εξ αναβολής προγραμματισμένη για σήμερα, 15 Μαρτίου) για το έργο του Φράγματος Χαβρία στη Χαλκιδική, ενός εκ των πρώτων έργων ΣΔΙΤ που αφορά σε αντίστοιχη εκμετάλλευση (φράγμα - ύδρευση).

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει με την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 30 Οκτωβρίου 2020 και τα σχήματα τα οποία διεκδικούν το έργο είναι η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, η κοινοπραξία INTRAKAT - SUEZ - ΕYΑΘ και η Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Το αρχικά εκτιμώμενο κόστος του έργου ξεπερνά τα 105,89 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα είναι 100% ιδιωτική, χωρίς κάποιου είδους δημόσια επιδότηση ή κάποια συμμετοχή ευρωπαϊκών πόρων (ΕΣΠΑ ή TAA). Η διάρκεια του έργου είναι 30 χρόνια (360 μήνες), εκ των οποίων τα τρία χρόνια θα αφορούν στην κατασκευή του φράγματος, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και των απαραίτητων δικτύων.

Με το έργο θα καλυφθούν οι υδρευτικές ανάγκες του 33% του συνόλου των υδατικών αναγκών της Χαλκιδικής, θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και θα εξασφαλιστεί η άρδευση 24.000 στρεμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v