Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Αυξημένες 10% οι κρατήσεις για Ελλάδα σε σχέση με το 2022

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι φέτος η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Κικίλιας: Αυξημένες 10% οι κρατήσεις για Ελλάδα σε σχέση με το 2022

Tην πεποίθηση ότι η συνεισφορά του ελληνικού τουρισμού στην ελληνική οικονομία θα είναι το 2023 ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με το 2022, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι προκρατήσεις είναι σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» ξεπερνά τις επιδόσεις του 2022 αλλά και της προ πανδημίας περιόδου, ενώ η χώρα μας είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από την Ευρώπη, όπως δείχνουν στοιχεία των μεγάλων tour operators. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει ότι η Διεθνής Έκθεση του Βερολίνου έδειξε 10% αύξηση των κρατήσεων με προορισμό την Ελλάδα σε σύγκριση με το 2022.

Αφού υπενθυμίζει ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να είναι στον «αυτόματο πιλότο», σημειώνει ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγιναν ανοίγματα σε νέες αγορές και το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε συμφωνίες με ισχυρούς παίκτες. Στο μεταξύ ο υπουργός Τουρισμού υπογραμμίζει ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν ήδη προωθήθηκε με στοχευμένες καμπάνιες όλο το χρόνο, εκτιμώντας ότι «και αυτήν τη χρονιά θα έχουμε μια εξαιρετική σεζόν».

Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα τουριστική σεζόν ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι φέτος η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Είναι χαρακτηριστικό όπως ανέφερε ότι στις 11 Μαρτίου η Ρόδος υποδέχτηκε την πρώτη απευθείας διεθνή πτήση. Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν και οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος», με τις πτήσεις της Delta της προηγούμενης σεζόν να έχουν ολοκληρωθεί μόλις δύο μέρες πριν.

«Επομένως όχι μόνο κάναμε πράξη την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και καταφέρνουμε η Ελλάδα να εξελίσσεται σε ταξιδιωτικό προορισμό για όλο το έτος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v