Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank για Ν. Παπαθανάση: Εξαντλήθηκαν οι νόμιμες ενέργειες

Αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η τράπεζα.

Eurobank για Ν. Παπαθανάση: Εξαντλήθηκαν οι νόμιμες ενέργειες

Θέση στο θέμα του δανείου στο οποίο έχει μπει εγγυητής ο Ν. Παπαθανάσης αναμένεται να πάρει η Eurobank σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της σχετικής ανακοίνωσης, η τράπεζα θα υποστηρίξει ότι έλαβε όλα τα νομικά μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Θα επισημαίνει ότι στα τέλη Αυγούστου του 2015 κατήγγειλε τη σύμβαση με συνολική λογιστική απαίτηση ύψους €1.458.548 και δρομολόγησε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ανάκτηση του δανείου, όπως έκδοση διαταγής πληρωμής, αγωγές διάρρηξης, πλειστηριασμούς, εξυγίανση της Πιστούχου κ.λπ.

Η Eurobank θα επισημάνει ότι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εξυγίανσης της Πιστούχου, με είσοδο τρίτου επενδυτή, στο πλαίσιο του Άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου εξυγίανσης, η doValue Greece θα λάβει επιπλέον ποσό σε μετρητά κατ’ αναλογία, σε σχέση με την ανωτέρω πίστωση.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακτήσεις από το σύνολο των ενεργειών που έγιναν ανέρχονται στο ποσό των €550.000 περίπου, σε μετρητά, που αντιστοιχεί στο 52% του λογιστικού υπολοίπου της απαίτησης, ενώ το ύψος των ανακτήσεων αθροιστικά από την έναρξη τη σύμβασης, εάν συμπεριληφθούν και οι αποπληρωμές κεφαλαίου κατά την περίοδο εξυπηρέτησης του, φθάνει περίπου το 75% του αρχικού κεφαλαίου της πίστωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v