Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε το Startup Europe Week στην Αθήνα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε 16-17 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις Σεράφειο και Atraktos. Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο. Οι ομιλητές.

Ολοκληρώθηκε το Startup Europe Week στην Αθήνα

To Startup Europe Week, ευρωπαϊκή διοργάνωση που προωθεί τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, έκανε για 8η συνεχόμενη χρονιά τον κύκλο της στην Ελληνική πρωτεύουσα. Ο επίσημος συνδιοργανωτής του SEW 23 Athens, κ. Γιάννης Φουντής, και η ομάδα εθελοντών του έφεραν εις πέρας διήμερη εκδήλωση που έλαβε χώρα Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις Σεράφειο και Atraktos.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα από τη θεματολογία και τα πάνελ αναδείχθηκε η πρόοδος που σημειώνει η ελληνική startup σκηνή. Παράλληλα συζητήθηκαν οι πρόσφατες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις σε επίπεδο ηλεκτρονικού εμπορίου, της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και του Metaverse.

Η εκδήλωση άνοιξε στο Σεράφειο με εισηγητή του πρώτου πάνελ τον κ. Παύλο Ευθυμίου (E.E.N.E) και ομιλητές τον κ. Αριστείδη Κυπριώτη (Startech Ventures), την κ. Μυρτώ Παπαθάνου (Metavallon) και τον κ. Δημήτρη Μαρούλη (Genesis Ventures), οι οποίοι συζητήσανε για το δύσκολο αρχικό στάδιο χρηματοδότησης τις ενναλακτικές επενδύσεις . Τη δεύτερη ομιλία συντόνισε ο κ. Γιάννης Φούντης (SEW Athens Official Co-Organizer) και οι καλεσμένοι κ. Αλέξανδρος Καραβίτης (Hostbnb), κ. Λευτέρης Καραμπατσάκης (Carge) και κ. Ευάγγελος Αγγελόπουλος (Fuelics) ανέπτυξαν μια συζήτηση με κεντρικό άξονα την κουλτούρα που αναπτύσσεται στα αρχικά στάδια μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Η δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης στο Atraktos συνεχίστηκε με μια σειρά από ομιλίες και συζητήσεις. Την αρχή έκανε η εισηγήτρια κ. Σόνια Χαϊμαντά (Ecommerce News) και οι ομιλητές κ. Φραγκίσμος Μονογιός (AdWeb), κ. Χριστίνα Φωτεινοπούλου (Atcom) και κ. Γιάννης Αγγελάκης (SEW23 Athens), οι οποίοι κουβεντιάσανε για το ηλεκτρονικό εμπόριο και την αλματώδη ανάπτυξή του. Το επόμενο πάνελ συντόνισε η κ. Άννη Παναγιωτοπούλου (Slash) και με τη συμμετοχή των ομιλητών κ. Γιάννη Αλβανόπουλο (MystenLabs), κ. Νικόλα Ταζέ (Watchen) και κ. Άγγελο Περλέγκα (Apearl), έγινε μια ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών που αφορούσε το Metaverse. Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με μια ομιλία που συντόνισε ο κ. Χρήστος Κοτσακάς (Infocom) και με καλεσμένους τον κ. Βασίλη Σταθόπουλο (Ad World), την κ. Ζωή Κούρνια (Ingredio) και τον κ. Φίλιππο Τουρλομούση (Superlabs) μιλήσανε για την τεχνητή νοημοσύνη και τις αλλαγές που φέρνει στην ζωή μας.

Σε επίπεδο συμπερασμάτων καταγράφηκε η ανάγκη σύμπνοιας όλων των εμπλεκομένων στο οικοσύστημα (δημόσιοι & ιδιωτικοί φορείς, επιχειρήσεις, founders κλπ), καθώς η ελληνική νεοφυής επιχειρηματικότητα μπορεί και χρειάζεται να καταγράψει δυναμικότερη παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος στην εκδήλωση προσφέρθηκε λευκό και ερυθρό κρασί της οινοποιίας Σαμαρτζή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v