Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφάλιστρα Ι.Χ.: Φοροελάφρυνση σε όσους δεχτούν εφαρμογές τηλεματικής

Ο Ακης Σκέρτσος ανακοίνωσε προγραμματική δέσμευση να μειωθεί ο φόρος Ασφαλίστρου το 2024 για όσους οδηγούς εγκαταστήσουν εφαρμογών τηλεματικής που παρακολουθούν τις κινήσεις του Ι.Χ.

Ασφάλιστρα Ι.Χ.: Φοροελάφρυνση σε όσους δεχτούν εφαρμογές τηλεματικής

Φοροελαφρύνσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων από το 2024 για τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών τηλεματικής με στόχο τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς υπόσχεται η κυβέρνηση.

«H βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για ασφαλή κυκλοφορία για όλους και παντού. Επιδιώκουμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσουμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των ποδηλατών και όλων των οχημάτων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Α. Σκέρτσος ανακοίνωσε σήμερα την προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση του Φόρου Ασφαλίστρου 13% για ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων που κάνουν χρήση εφαρμογών τηλεματικής από το 2024.

Οι ψηφιακές εφαρμογές τηλεματικής για την οδική ασφάλεια λειτουργούν όπως τα «έξυπνα» ρολόγια που καταγράφουν τους βιορυθμούς κάθε ανθρώπου. Έτσι και οι εφαρμογές αυτές καταγράφουν την οδηγική συμπεριφορά σε κάθε δρομολόγιο ενός οχήματος, δίνοντας συμβουλές βελτίωσης στον/στην οδηγό όταν δεν τηρεί τους κανόνες οδικής ασφάλειας (π.χ. υπερβολική ταχύτητα εντός πόλεων, χρήση κινητού κατά την οδήγηση κλπ).

Η σύνδεση των εφαρμογών αυτών με τις ασφαλιστικές εταιρίες δίνει επιπλέον τη δυνατότητα περαιτέρω επιβράβευσης της θετικής οδήγησης με μειωμένα ασφάλιστρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v