Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπογράφτηκε το Κλιματικό Σύμφωνο της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της αποστολής για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030, η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να καταστεί από τις πρώτες πόλεις μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη.

Υπογράφτηκε το Κλιματικό Σύμφωνο της Θεσσαλονίκης

Το Κλιματικό Σύμφωνο της Θεσσαλονίκης υπογράφηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, μεταξύ του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, τοπικών φορέων και οργανισμών, στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.

Με το Κλιματικό Σύμφωνο οι συμμετέχοντες φορείς δεσμεύονται στην υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην ανάληψη δράσης για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου να μετασχηματιστεί η Θεσσαλονίκη σε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις μηδενικών ρύπων.

Ο κ. Ζέρβας είπε πως πρόκειται για ένα «μεγάλο άλμα» και πως «στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να φτάσει στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2030, ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις νομοθετικές δεσμεύσεις του Εθνικού Κλιματικού Νόμου».

«Βάζουμε ψηλά στην ατζέντα τα θέματα που αφορούν την κλιματική κρίση, τον μετριασμό και την κλιματική ουδετερότητα, αλλά και την προσαρμογή από τις συνεχώς αυξανόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v