Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΟΒΕ: Αναιμικό οικονομικό κλίμα τον Αύγουστο

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στις -35,4 μονάδες (από -28,6 μον. τον προηγούμενο μήνα), σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με ένα έτος πριν (-54,2 μονάδες).

ΙΟΒΕ: Αναιμικό οικονομικό κλίμα τον Αύγουστο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στις 111,7 μονάδες, έναντι 111,0 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και 100,7 μονάδων ένα έτος πριν. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα ενίσχυσης των προσδοκιών σε Βιομηχανία και Λιανικό εμπόριο, με τις Κατασκευές και τις Υπηρεσίες να υποχωρούν ήπια, σύμφωνα με το δελτίο εξελίξεων στη Βιομηχανία.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στις -35,4 μονάδες (από -28,6 μον. τον προηγούμενο μήνα), σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με ένα έτος πριν (-54,2 μονάδες).

Βελτίωση των προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 106,4 μονάδες τον Αύγουστο, από 104,6 μον. τον Ιούλιο.

Άνοδος για τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Υποχώρηση 2,0% (y-o-y) στην Ελλάδα, έναντι εξασθένισης 2,4% στην ΕΕ27. Βελτίωση για την εγχώρια Μεταποίηση 0,8% (y-o-y).

Μείωση των εξαγωγών της βιομηχανίας, 3,1% τον Ιούνιο (y-o-y). Υποχώρηση και για το εμπορικό έλλειμμα στα €3,2 δισ., από €4,3 δισ. ένα έτος πριν.

Από το Ειδικό Θέμα «Η εγχώρια Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών»:

• Σημαντική συμβολή της Βιομηχανίας τροφίμων-ποτών στο σύνολο της μεταποίησης, με προστιθέμενη αξία στα €3,4 δισεκ., ή 32,4% στο σύνολο της Μεταποίησης το 2020, σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με ένα έτος πριν.

• Η Βιομηχανία τροφίμων-ποτών αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης, με τον αριθμό των απασχολούμενων της να ξεπερνά τους 156 χιλ. το 2022, ενισχυμένος 13,7% σε σύγκριση με το 2021.

* Δείτε όλη την ανάλυση, πίνακες και γραφήματα, στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v