Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ΣΣΕ με αυξήσεις 15% για εργαζόμενους σε ζαχαροπλαστεία

Εως 906 ευρώ ο κατώτατος μισθός στον κλάδο, έπειτα από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων ΠΟΕΕΤ, ΟΕΖΕ και ΓΣΕΒΕΕ. Η σύμβαση αφορά περίπου 5.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και 15.000 υπαλλήλους.

Νέα ΣΣΕ με αυξήσεις 15% για εργαζόμενους σε ζαχαροπλαστεία

Την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στα ζαχαροπλαστεία όλης της χώρας και στα εργαστήριά τους, διάρκειας 2 ετών με συνολικά αυξήσεις 15%, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει συνολικά αυξήσεις 15% και οι μισθοί διαμορφώνονται από 830 ευρώ (o κατώτατος οριοθετημένος μισθός) σε 862,95 ευρώ, 871,50 ευρώ έως 906,10 ευρώ, ανάλογα την κατηγορία και την ειδικότητα.

Παράλληλα, διατηρούνται στο ακέραιο όλοι οι θεσμικοί όροι.

Οι τριετίες αμείβονται με 5% επί του βασικού μισθού ανά τριετία, ενώ, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο αυτό ισχύουν έξι τριετίες και όχι τρεις.

Η σύμβαση αφορά περίπου 5.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και περίπου 15.000 εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κοινωνικοί εταίροι ΠΟΕΕΤ, ΟΕΖΕ και ΓΣΕΒΕΕ έκαναν το χρέος τους και ρύθμισαν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων του κλάδου και τώρα απομένει να κηρυχθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας γενικώς υποχρεωτική από το υπουργείο Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v