Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλικός (ΞΕΕ): Τα νησιά δεν πρέπει να γίνουν «λούνα παρκ» και να ερημώνουν κάθε Σεπτέμβριο

Τα ζητήματα της ισόποσης τουριστικής ανάπτυξης και της εποχικότητας έθεσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μιλώντας σε εκδήλωση. «Δεν μπορεί το 70% του τζίρου να έρχεται σε 100 ημέρες»!

Βασιλικός (ΞΕΕ): Τα νησιά δεν πρέπει να γίνουν «λούνα παρκ» και να ερημώνουν κάθε Σεπτέμβριο

Για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού μίλησε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξενοδοχίας και Εστίασης (HOTREC), Αλέξανδρος Βασιλικός, στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διεξάγεται στην Πάτρα.

Ο κ. Βασιλικός ανέφερε πως ο τουρισμός θα πρέπει, πέρα από τους ταξιδιώτες να εξυπηρετεί και τις τοπικές κοινωνίες καθώς όπως είπε «αν είναι ευχαριστημένοι οι κάτοικοι θα είναι και οι ταξιδιώτες». Πρόσθεσε πως ο τουρισμός πρέπει να ξεφύγει από τα στενά όρια και να ανοίξει τα φτερά του.

Παράλληλα, έθιξε τα ζητήματα της ισόποσης τουριστικής ανάπτυξης και της εποχικότητας, επισημαίνοντας ότι: «Δεν μπορεί το 70% του τζίρου να έρχεται σε 100 ημέρες». Για να συμβεί αυτό, είπε, πως «έχουμε την ευθύνη. Πρέπει να δούμε τι λείπει και να το λύσουμε».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το κράτος στην ανάπτυξη του τουρισμού έτσι ώστε η χώρα να καταστεί κορυφαίος τουριστικός προορισμός. «Δεν αρκεί η ανάπτυξη του τουρισμού εάν δεν υπάρξει αναβάθμιση των υποδομών».

Τα νησιά όπως είπε «δεν πρέπει να γίνουν “λούνα πάρκ" και να ερημώνουν κάθε Σεπτέμβριο. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις νέες τάσεις όπως η εργασία από απόσταση, μία τάση που αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, και δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αύξηση της τουριστικής περιόδου».

Το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), διεξάγεται στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως το Σάββατο 1 Ιουνίου και διοργανώνεται από την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v