Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκυλακάκης: Υψηλότερες θα είναι οι τιμές ρεύματος το καλοκαίρι

Αν οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος είναι μόνιμες, τότε το υπουργείο θα παρέμβει. Σε περίπτωση παροδικών αυξήσεων, θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός της αγοράς, σημειώνει ο υπουργός Ενέργειας.

Σκυλακάκης: Υψηλότερες θα είναι οι τιμές ρεύματος το καλοκαίρι

«Το υπουργείο θα παρέμβει μόνο αν υπάρχουν μόνιμες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι με το νέο σύστημα ένταξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι τιμές είναι πιο ευαίσθητες στη ζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές το καλοκαίρι θα είναι υψηλότερες, ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο θα είναι πολύ χαμηλότερες και μεσαίες τον χειμώνα, ανάλογα με τον καιρό. Σημείωσε ότι αν οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος είναι μόνιμες, τότε το υπουργείο θα παρέμβει. Σε περίπτωση παροδικών αυξήσεων, θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός της αγοράς.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει στις αυξήσεις που κάνουν οι εταιρείες, καθώς αυτό είναι θέμα της επιτροπής ανταγωνισμού. Ανέφερε επίσης ότι χωρίς την ένταξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα υπήρχαν μόνιμες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.

Σχετικά με τις ρευματοκλοπές, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα εφαρμοστεί μηνιαία καταμέτρηση, κάνοντας έτσι πιο δύσκολη την κλοπή ρεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v