Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκος Σταθόπουλος: Η Ελλάδα έχει γίνει case study

«Αν υπάρξει σταθερότητα και συνέπεια θα δούμε πολλά περισσότερα ξένα κεφάλαια να έρχονται στην Ελλάδα», προέβλεψε ο πρόεδρος της BC Partners.

Νίκος Σταθόπουλος: Η Ελλάδα έχει γίνει case study

Δυστυχώς η ήπειρός μας βιώνει μια κρίση ηγεσίας», επισήμανε ο Πρόεδρος της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος από το βήμα του «Mergers & Acquisitions Summit», ωστόσο αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

O κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι «η σταθερότητα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για τους ξένους επενδυτές», ενώ ερωτηθείς αν το επενδυτικό κλίμα στη χώρα παραμένει θετικό, απάντησε καταφατικά, εξηγώντας ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι έχει σταθερότητα και ανθεκτικότητα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του πολύ μεγάλου αναπτυξιακού αποθέματος που υπάρχει στην Ελλάδα, σε ένα βαθμό χάρη και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που βοηθά την ελληνική οικονομία να μεγαλώνει με υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, η θετική αυτή αποτίμηση των προοπτικών της χώρας μας συνδέεται και με το «οπλοστάσιο ανθρώπινου δυναμικού της», το οποίο συνεχώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες των αγορών.

«Αν υπάρξει σταθερότητα και συνέπεια θα δούμε πολλά περισσότερα ξένα κεφάλαια να έρχονται στην Ελλάδα», προέβλεψε, ενώ υπενθύμισε ότι η BC Partners έχει επενδύσει 6 δισ. ευρώ σε 5 διαφορετικούς κλάδους στη χώρα μας τα τελευταία 18 χρόνια.

Όσο για το ποιες θα ήταν κάποιες μεγάλες αλλαγές που θα ήθελε να δει να υλοποιούνται από την ελληνική κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια, απάντησε ότι θα την ενθάρρυνε να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν έχουν περάσει απαρατήρητες εντός και εκτός Ελλάδας, όμως υπάρχουν ακόμη παθογένειες, αγκυλώσεις και νοοτροπίες που θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Προέτρεψε επίσης τον πρωθυπουργό να συνεχίσει να προωθεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, καθώς η χώρα μας «από φτωχός συγγενής έχει γίνει case study». Σημαντικό θα είναι να μοιραστεί ο πρωθυπουργός το όραμά του για τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένων των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη.

Τέλος, μίλησε για τη σημασία του να μη χάσει η Ελλάδα το τρένο της τεχνολογικής επανάστασης. «Νομίζω ότι ως χώρα θα πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι και σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v