Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΡΟ: Στην INDRA ο διαγωνισμός για το ticketing

Στην ισπανική INDRA SISTEMAS, κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου υπό κατασκευή επεκτάσεις του Μετρό.

ΜΕΤΡΟ: Στην INDRA ο διαγωνισμός για το ticketing
Το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ύψους 11,5 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου στις υπό κατασκευή επεκτάσεις του Μετρό και στην επικείμενη επέκταση της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά.

Μετά από διεθνή Διαγωνισμό, ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ισπανική εταιρεία INDRA SISTEMAS, η οποία θα εγκαταστήσει στους υπό κατασκευή και τους μελλοντικούς Σταθμούς του Μετρό ένα σύστημα, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: ένα Κέντρο Διαχείρισης, 130 αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα καθώς και 130 επικυρωτικά μηχανήματα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για σύγχρονα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων (αποδοχή χαρτονομισμάτων, 5 είδη κερμάτων, επιστροφή χρημάτων για ρέστα, δυνατότητα διαφορετικών αξιών εισιτηρίων, κλπ.), τα οποία θα έχουν ήδη εγκατεστημένη την υποδομή για την μελλοντική εφαρμογή της «έξυπνης κάρτας/εισιτηρίου», με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Επισημαίνεται ότι όλος ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα θα είναι δικτυωμένα τόσο σε επίπεδο Σταθμού όσο και με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Κατ' αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιείται η παρακολούθηση και ο έλεγχος του συστήματος για την μεγιστοποίηση της διαθεσιμότητας του εξοπλισμού και τη βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v