Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Δημόσια πρόταση από GCI Food Enterprises

Προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ανώνυμων μετοχών με δικαιώματα ψήφου της ελληνικής ανώνυμης εταιρίας Νίκας στα 6 ευρώ ανά μετοχή απευθύνει η εταιρία GCI Food Enterprises, συμφερόντων του κ. Πλακόπητα.

Νίκας: Δημόσια πρόταση από GCI Food Enterprises
Προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ανώνυμων μετοχών με δικαιώματα ψήφου της ελληνικής ανώνυμης εταιρίας Νίκας απευθύνει η εταιρία GCI Food Enterprises.

Η GCI είναι fund της Global Finance του κ. Α. Πλακόπητα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να θεωρεί συμφέρον η εταιρία να βγει από το χρηματιστήριο.

Η μετοχή της Νίκας ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 4,72 ευρώ.

Σημειώνεται πως η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ ενεργεί ως σύμβουλος του προτείνοντος.

Το ολοσχερώς καταβεβλημένο κεφάλαιο της Νίκας ανέρχεται σε 18.208.195,20 ευρώ και είναι διαιρεμένο σε 20.231.328 κοινές ανώνυμες μετοχές με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας 0,90 ευρώ ανά μετοχή (οι ”Μετοχές”).

Οι μετοχές είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης).

Σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρότασης, ο προτείνων προτίθεται να αποκτήσει όλες τις μετοχές της Νίκας, τις οποίες δεν κατέχει σήμερα, άμεσα ή έμμεσα, ήτοι 10.131.328 μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 50,08% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Νίκας (”οι Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης”).

Ο προτείνων προτίθεται να καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους 6,00 ευρώ ανά μετοχή (το ”Προσφερόμενο Τίμημα”).

Ο προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των ανερχόμενων σε 0,06% δικαιωμάτων εκκαθάρισης που επιβάλλονται επί της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών της δημόσιας πρότασης, που θα προσφερθούν από τους αποδεχόμενους μετόχους, οι οποίοι θα λάβουν συνεπώς το συνολικό ποσό του προσφερόμενου τιμήματος.

Υπό τον όρο της παραγράφου 10, η δημόσια πρόταση θα ισχύσει ανεξάρτητα από τον αριθμό μετοχών οι οποίες θα προσφερθούν εγκύρως μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός μετοχών της δημόσιας πρότασης οι οποίες θα πρέπει να προσφερθούν στον προτείνοντα προκειμένου να ισχύσει η δημόσια πρόταση.

Στις 18 Ιουλίου 2006 ο προτείνων κατείχε άμεσα 10.100.000 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 49,92% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Νίκας.

Για την περίοδο που ξεκινά την ημερομηνία που αναγράφεται στην παρούσα και λήγει την τελευταία ημέρα της περιόδου αποδοχής (όπως αυτή θα ορίζεται στο πληροφοριακό δελτίο), ο προτείνων προτίθεται να αγοράζει μετοχές (χρηματιστηριακώς ή εξωχρηματιστηριακώς), εκτός από εκείνες που θα προσφερθούν στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης σε τιμή που δε θα ξεπεράσει το προσφερόμενο τίμημα.

Όπως απαιτείται από το νόμο, ο προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της δημόσιας πρότασης πληροφορώντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το διοικητικό συμβούλιο της Νίκας και καταθέτοντας ταυτόχρονα ένα σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου.

Η πραγματοποίηση της δημόσιας πρότασης υπόκειται στην έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v