Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΡΟΜ: Εγκρίθηκαν αύξηση κεφαλαίου και ΜΟΔ

Την ΑΜΚ κατά 60 εκατ. ευρώ με μερική παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης καθώς και την έκδοση ΜΟΔ 60,1 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ. της Euromedica το περασμένο Σάββατο. Η αύξηση θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση από την Axon Holdings κατά 10 εκατ. ευρώ και τα funds του ομίλου διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων Farallon - Noonday AM.

ΕΥΡΟΜ: Εγκρίθηκαν αύξηση κεφαλαίου και ΜΟΔ
Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ με μερική παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης καθώς και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 60,1 εκατ. ευρώ ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Euromedica το περασμένο Σάββατο.

Το σώμα των παριστάμενων –77% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης– μετόχων ενέκρινε την έκδοση 7.500.000 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 1,55 ευρώ οι οποίες θα διατεθούν στην τιμή των 8 ευρώ με σκοπό να αντληθούν 60 εκατ ευρώ.

Η αύξηση θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση από την Axon Holdings κατά 10 εκατ. ευρώ και τα funds του ομίλου διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων Farallon - Noonday A.M. Η Euromedica θα καταθέσει το ενημερωτικό της αύξησης μέσα στην εβδομάδα και αναμένεται η διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα το αργότερο.

Ταυτόχρονα, η γενική συνέλευση ενέκρινε την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους 60,1 εκατ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, το οποίο, όπως έχει γράψει το Euro2day, θα καλυφθεί από το βρετανικό private equity fund CQS.

Το δάνειο θα είναι πενταετές με επιτόκιο 3,6% και απόδοση στη λήξη 5,6%, θα εκδοθεί από τη ”Euromedica Finance No 1 SA” με έδρα το Λουξεμβούργο, με θεματοφύλακα την Deutsche Bank. Οι ομολογίες του θα αποτελέσουν τη βάση για την έκδοση ανταλλάξιμου δανείου που θα καλυφθεί στο σύνολό του από τo CQS.

Η τιμή μετατροπής ορίστηκε στα 10,36 ευρώ. Εκτιμάται ότι θα εκδοθούν στη μετατροπή περίπου 5,8 εκατομμύρια μετοχές της Euromedica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v