Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Σχέδιο απορρόφησης θυγατρικών

Σχέδιο συγχώνευσης τριών κερδοφόρων θυγατρικών εταιριών της οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν ελέγχονται κατά 100% από τη μητρική προωθεί ο όμιλος Euromedica. Τι λέει ο κ. Θ. Λιακουνάκος για πιθανή πρόθεση απόκτησης του 10% της Euromedica από το Ιασώ.

Euromedica: Σχέδιο απορρόφησης θυγατρικών
Σχέδιο συγχώνευσης τριών κερδοφόρων θυγατρικών εταιριών της οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν ελέγχονται κατά 100% από τη μητρική προωθεί ο όμιλος Euromedica, ξεκινώντας πρόγραμμα λειτουργικού εξορθολογισμού και απλούστευσης του οργανογράμματός του.

Όπως δήλωσε η διοίκησή του σε πρόσφατη παρουσίαση σε αναλυτές και διαχειριστές, προωθείται η απορρόφηση θυγατρικών σε Θεσσαλονίκη (Γενική Κλινική), Ηράκλειο (Euromedica Kρήτης) και Κοζάνη (Εuromedica Δυτ. Μακεδονίας).

Σημειώνεται ότι η Euromedica στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης κατέχει το 57,09%, στη Euromedica Δυτ. Μακεδονίας το 50,14%, ενώ κάτω του 60% κατέχει και στην αντίστοιχη της Κρήτης. Τα υπόλοιπα ποσοστά και στις τρεις εταιρίες κατέχουν οι Axon Holdings και ιατροί μέτοχοι. Με την απορρόφησή τους η Euromedica θα ενισχύσει τα κέρδη της εξαλείφοντας μειοψηφίες, θα μειώσει κόστη και θα απλουστεύσει το οργανόγραμμά της.

Η έναρξη της διαδικασίας των συγχωνεύσεων αναμένεται να κινηθεί άμεσα και με δεδομένο ότι τα δικαιώματα μετόχων μειοψηφίας είναι αρκετά, το μετοχικό κεφάλαιο της Euromedica θα αυξηθεί για δεύτερη φορά κατά τη φετινή χρονιά.

”Μολών λαβέ” από Λιακουνάκο σε Ιασώ

Ερωτώμενος από τους αναλυτές για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Ιασώ προτίθεται να αποκτήσει το 10% της Euromedica, ο βασικός μέτοχος του ομίλου Axon, μέλος του οποίου είναι η Euromedica, κ. Θ. Λιακουνάκος, δήλωσε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ανέβει η μετοχή της Euromedica, αποκλείοντας έτσι έμμεσα την πιθανότητα να πουλήσει η Axon.

Ο κ. Λιακουνάκος επανέλαβε τη διάθεση της Euromedica για –φιλική- προσέγγιση και συνεργασία με το Ιασώ και τους ιατρούς μετόχους του, σημειώνοντας ότι αν δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει κάτι τέτοιο, η Euromedica έχει ήδη καταστρώσει τις εναλλακτικές λύσεις για την ενίσχυση της παρουσίας της στο λεκανοπέδιο Αττικής σε επίπεδο δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v