Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Κέρδη μετά φόρων ύψους 3,2 εκατ. στο εξάμηνο

Οι ζημίες προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν σημαντικά σε € 1,4 εκατ. έναντι € 4,5 εκατ. το Α' εξάμηνο του 2016, επισημαίνει η εταιρία.

ΕΛΓΕΚΑ: Κέρδη μετά φόρων ύψους 3,2 εκατ. στο εξάμηνο

Κατά το Α΄ εξάμηνο του 2017, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ επισημαίνει ότι επέδειξε σημαντική περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών, απόρροια των δραστικών αποφάσεων που έχει λάβει και των ενεργειών που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία έτη και συνεχίζει απαρέγκλιτα να πραγματοποιεί σε κάθε επίπεδο της λειτουργικής του δραστηριότητας.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, για το Α΄ εξάμηνο του 2017 διαμορφώθηκε στα € 77,0 εκατ. έναντι € 77,3 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο του 2016. Το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε σε 17,0% έναντι 16,6% το Α΄ εξάμηνο του 2016, ενώ το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε σε 4,7% έναντι 2,7%, με αποτέλεσμα τα Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες να διαμορφωθούν σε € 3,6 εκατ. έναντι € 2,1 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο, ενώ και τα Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου να διαμορφωθούν σε € 4,8 εκατ. έναντι € 3,6 εκατ.

Οι Ζημίες προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν σημαντικά σε € 1,4 εκατ. έναντι € 4,5 εκατ. το Α' εξάμηνο του 2016, ενώ τα Αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε κέρδη € 3,2 εκατ. έναντι ζημιών € 4,2 εκατ. της συγκρίσιμης περιόδου, λόγω και της σημαντικής θετικής συνεισφοράς από τις διακοπείσες δραστηριότητες.

Η πώληση της Arivia

Ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ συνέχισε την απεμπλοκή του από δραστηριότητες που δεν εντάσσονται στον πυρήνα των παραδοσιακών εργασιών του, ολοκληρώνοντας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου την πώληση της συμμετοχής στην «ARIVIA Α.Β.Ε.Ε.». Μέσω της εν λόγω ενέργειας, ο Όμιλος κατάφερε να αποκομίσει σημαντικά και πολυεπίπεδα οφέλη: 

α) ενίσχυσε την κεφαλαιακή του επάρκεια, καθώς από την πώληση προέκυψε κέρδος ύψους 3.842 χιλ. ευρώ, γεγονός που συνέβαλλε στην ισόποση ενίσχυση των Ιδίων Κεφαλαίων του,

β) εξασφάλισε την εισροή σημαντικού τιμήματος (20.000 χιλ. ευρώ), το οποίο αναμένεται να συνεισφέρει καθοριστικά στον εξορθολογισμό και τη μακροπροθεσμοποίηση του δανεισμού του,

γ) εξασφάλισε κεφάλαιο κίνησης που θα στηρίξει την απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού του σχεδίου,

δ) επιτρέπει στον Όμιλο την επικέντρωση των πόρων του στους βασικούς και παραδοσιακούς τομείς δραστηριότητάς του, ήτοι το εμπόριο καταναλωτικών ειδών και την παροχή υπηρεσιών «logistics».

Η εικόνα το β' εξάμηνο

Το Β΄ εξάμηνο του 2017, ο Όμιλος θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση της επιχειρησιακής στρατηγικής του, εντείνοντας τις ενέργειες αναβάθμισης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του, μείωσης του λειτουργικού του κόστους και βελτιστοποίησης της αποτελεσματικότητας του συνόλου των λειτουργιών του.

Τέλος, η ολοκλήρωση της διαδικασίας μακροπροθεσμοποίησης του δανεισμού του αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω τα οικονομικά του μεγέθη, μειώνοντας το χρηματοοικονομικό του κόστος και βελτιώνοντας τις χρηματοοικονομικές του ροές. Με τις στρατηγικές του ενέργειες ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ διασφαλίζει ότι η βελτίωση των λειτουργικών του μεγεθών θα συνεχιστεί, αντιμετωπίζοντας δυναμικά τις όποιες αντιξοότητες παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον, επισημαίνει η εταιρία. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v