Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη η ομάδα του ΕΜΠ σε παγκόσμιο διαγωνισμό αεροδιαστημικής

H ΕΥ Ελλάδος στήριξε έμπρακτα την ομάδα White Noise NTUA στον παγκόσμιο διαγωνισμό αεροδιαστημικής CanSat 2019 στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου κατάφερε να διακριθεί στην τέταρτη θέση.

Τέταρτη η ομάδα του ΕΜΠ σε παγκόσμιο διαγωνισμό αεροδιαστημικής

Μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να οικοδομήσει έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο, η ΕΥ Ελλάδος στήριξε έμπρακτα την ομάδα White Noise NTUA στον παγκόσμιο διαγωνισμό αεροδιαστημικής CanSat 2019 στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου κατάφερε να διακριθεί στην τέταρτη θέση. Η ομάδα, που εκπροσώπησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και τη χώρα μας, διακρίθηκε ανάμεσα σε 93 από όλον τον κόσμο, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Την προσπάθεια της ομάδας υποστήριξαν πολυεπίπεδα η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Η ομάδα White Noise NTUA σχεδίασε, κατασκεύασε και εκτόξευσε έναν μικροδορυφόρο σε ύψος ενός χιλιομέτρου, ο οποίος, κατά την κάθοδό του, εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή που είχε καθοριστεί από τη διοργάνωση του διαγωνισμού και απέσπασε τη βαθμολογία που χάρισε στην ομάδα την τέταρτη θέση.

Στόχος της ομάδας ήταν η ουσιαστική γνωριμία με τον τομέα των τεχνολογιών αεροδιαστημικής, κάνοντας τη θεωρία που διδάχτηκαν πράξη, καθώς και η μελλοντική ενασχόληση με πραγματικά ερευνητικά έργα που θα ενισχύσουν τον τομέα της Διαστημικής στην Ελλάδα.

Η ΕΥ Ελλάδος συγχαίρει θερμά τους φοιτητές για την υψηλή απόδοσή τους στον διαγωνισμό, καθώς και το ΕΜΠ για την καθοδήγηση, τη στήριξη και τις ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους επιστήμονες να πειραματίζονται και να κατακτούν εμπειρία και γνώση. Αναφερόμενη στη διάκριση της ομάδας White Noise NTUA, η κα Μαρία Πατακιούτη, Διευθύντρια του Τμήματος Ταλέντου της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ εκ μέρους της ΕΥ Ελλάδος τους νεαρούς επιστήμονες για αυτή τους τη διάκριση• τέτοια αποτελέσματα μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι και γεμάτοι αισιοδοξία για τη νέα γενιά. Από την πλευρά μας, στην ΕΥ Ελλάδος, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, αλλά και άμεσα τους ίδιους τους νέους, δημιουργώντας ευκαιρίες που τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν και να διακριθούν στον τομέα τους».

Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα White Noise NTUA έδωσε και ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος: «Θερμά συγχαρητήρια στους αυριανούς αυτούς επιστήμονες, που αγωνίζονται και μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Στην ΕΥ Ελλάδος, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε, αλλά και να προχωράμε οι ίδιοι, σε ενέργειες που θα κρατήσουν τους νέους επιστήμονες στη χώρα μας και θα συμβάλουν στην αναστροφή του brain drain».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v