Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Καταψήφισαν οι Κουτσολιούτσοι το σχέδιο εξυγίανσης

Στη λύση του ειδικού εντολοδόχου στρέφεται η διοίκηση της εταιρείας, μετά την καταψήφιση του σχεδίου εξυγίανσης από την πλευρά των προφυλακισμένων βασικών μετόχων. Υπόμνημα με τις θέσεις του κατέθεσε ο Δ. Κουτσολιούτσος.

Folli Follie: Καταψήφισαν οι Κουτσολιούτσοι το σχέδιο εξυγίανσης

Mέσω ειδικού εντολοδόχου, την τοποθέτηση του οποίου θα διεκδικήσει μέσω δικαιοσύνης, θα επιδιώξει η Folli Follie να λάβει πράσινο φως για το σχέδιο εξυγίανσης, αφού στη σημερινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση η πρόταση του ΔΣ καταψηφίστηκε από τους βασικούς μετόχους.

Μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, τόσο ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος όσο και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατέθεσαν αναλυτικά υπομνήματα με τις θέσεις τους. Στα βασικά επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν, ήταν ότι η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης έγινε με τα «ασημικά» της εταιρείας, όπως μεταξύ άλλων το ακίνητο του Μινιόν, ενώ η αρχική πρόταση που προέβλεπε αναλογία 51-49 παλαιών μετόχων και ομολογιούχων στη νέα εταιρεία ήταν πιο συμφέρουσα καθώς είχε πληρωθεί και 2 εκατ. λίρες success fee. Μάλιστα το νομικό επιτελείο του Δ. Κουτσολιούτσου σημείωσε ότι προωθούνταν συμφωνία με νέο επενδυτή, ο οποίος θα έβαζε «φρέσκο χρήμα» στην εταιρεία, αποκτώντας το 40% των μετοχών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σάμιος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, παρουσίασε τα επιχειρήματα της σημερινής διοίκησης να αναζητήσει μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης λύση στο οικονομικό αδιέξοδο. Όπως είπε, μετά από ένα χρόνο εντατικών προσπαθειών, από τον Μάρτιο του 2020, η συμφωνία εξυγίανσης ήταν ο μόνος τρόπος να αναστραφεί η δυσμενής χρηματοοικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, με ενδεικτικό το γεγονός ότι ο δανεισμός ήταν υπέρμετρος και αδύνατον να εξυπηρετηθεί από τις ταμειακές ροές της εταιρείας. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης οδήγησαν στη σημερινή διαδικασία εξυγίανσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σάμιο, τη βιωσιμότητα της δραστηριότητας εγγυάται το σχέδιο εξυγίανσης μέσω των δύο νέων εταιρειών που θα συσταθούν, OpsCo και ΑssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία της σημερινής εταιρείας αντίστοιχα.

Και η λύση της ένταξης στην πτωχευτική διαδικασία είναι πλέον συμφέρουσα για τους μετόχους, οι οποίοι στην περίπτωση της πτώχευσης δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

 

* Δείτε τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και το αιτιολογικό υπόμνημα στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

Σοφία Εμμανουήλ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v