Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Noval Properties και ΓΕΚ παίρνουν σειρά για εταιρικά ομόλογα

Η εταιρεία real estate του ομίλου Viohalco είναι έτοιμη να πατήσει στα τέλη Νοεμβρίου το κουμπί της έκδοσης. Επεται το πράσινο ομόλογο της ΓΕΚ, ύψους 250-300 εκατ. ευρώ.

Noval Properties και ΓΕΚ παίρνουν σειρά για εταιρικά ομόλογα

Δύο σημαντικές εκδόσεις ομολόγων από επιχειρήσεις είναι ώριμες, με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Τραπεζικές πηγές τονίζουν πως πέραν των δρομολογημένων για έως το τέλος Δεκεμβρίου εκδόσεων εταιρικών ομολόγων, το πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται να υπάρξει ένας ακόμη δυνατός γύρος άντλησης κεφαλαίων από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Τα 125 εκατ. της Noval Properties

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, να ολοκληρωθεί η έκδοση ομολόγου με στόχο την άντληση 125 εκατ. ευρώ από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Noval Properties, του ομίλου Viohalco. Την έκδοση τρέχει η Εθνική Τράπεζα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διαδικασία έχει δρομολογηθεί, είναι δηλαδή ώριμη και ο χρόνος υλοποίησης έχει ορισθεί για τα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η εταιρεία real estate του βιομηχανικού ομίλου έχει στα σκαριά μια σειρά από σημαντικά επενδυτικά projects, τα οποία απαιτούν χρηματοδότηση, ενώ σχεδιάζει μέσα στο 2022 να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με νέα assets, υψηλής αξίας. Η σημερινή αξία του χαρτοφυλακίου της Noval Properties εκτιμάται στην περιοχή των 400 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έχει δρομολογήσει αρκετά έργα από την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου River West, μέχρι την κατασκευή νέων γραφειακών κτηρίων στην Αθήνα.

Το… πράσινο της ΓΕΚ

Κι ενώ το ομόλογο που θα εκδώσει η Noval Properties μετρά λίγες ημέρες για την ανακοίνωσή του, σειρά παίρνει η έκδοση πράσινου ομολόγου από τον κατασκευαστικό όμιλο της ΓΕΚ. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους συμβούλους και τις τράπεζες (σ.σ. κι εδώ την έκδοση έχει αναλάβει η Εθνική), με σκοπό από το πράσινο ομόλογο να αντληθούν κεφάλαια από 250 έως 300 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση δρομολογείται για τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο κατασκευαστικός όμιλος πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από έργα, από τις κατασκευές μέχρι την ενέργεια, με αιχμή τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ η αγορά αναμένει τις εξελίξεις από το καζίνο του Ελληνικού και συγκεκριμένα τον partner με τον οποίο θα συνεργασθεί η ελληνική εταιρεία. Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr η σύμπραξη θα γίνει με την αμερικανική Hard Rock, η συνεργασία είναι έτοιμη και δεν θα αργήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v