Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρώτα 5 χιλιόμετρα του άξονα Θέρμης - Γαλάτιστας παρέδωσε η Intrakat

Η εταιρεία παρέδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του έργου 15 μήνες νωρίτερα από τον προγραμματισμό.

Τα πρώτα 5 χιλιόμετρα του άξονα Θέρμης - Γαλάτιστας παρέδωσε η Intrakat

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, την Τρίτη 07/12/21, τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμης - Γαλάτιστας, τα οποία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τμήμα του έργου, τόσο για την οδική ασφάλεια όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής. Η παράδοση έγινε από τους κ.κ. Δημήτρη Κούτρα, Αντιπρόεδρο και Πέτρο Σουρέτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intrakat.

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας - Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ενώ η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο και Κωνσταντίνο Κουτσούκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η κατασκευή του έργου Οδικού Άξονα Θέρμης Γαλάτιστας ανατέθηκε στην Ιntrakat στο τέλος του 2020 και υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας της Covid-19, χάρη στην άριστη συνεργασία και τον συντονισμό των ικανότατων στελεχών του Yπουργείου Yποδομών & Mεταφορών, της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και της Ιntrakat.

Στο έργο, του οποίου αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, εκτελούνται επεμβάσεις σε μήκος 12,5 χλμ., συμπεριλαμβανομένων:

- της πλήρους αναμόρφωσης 8 ισόπεδων κόμβων

- της αναβάθμισης και ανακατασκευής των κάθετων και δευτερευουσών οδών στις θέσεις των κόμβων

- της κατασκευής μεγάλων (1 γέφυρα, 2 άνω διαβάσεις) καθώς και μικρών τεχνικών εργασιών.

Ο κ. Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Ιntrakat, με αφορμή την τελετή παράδοσης, δήλωσε: «15 μήνες νωρίτερα της συμβατικής μας υποχρέωσης παραδίδουμε σήμερα ένα μεγάλο τμήμα του έργου για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο χειμώνα με λιγότερα ατυχήματα στο δύσκολο οδικό κομμάτι της Χαλκιδικής. Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη και πλήρη ολοκλήρωση του έργου πριν τη λήξη της συμβατικής υποχρέωσης, με στόχο το καλοκαίρι του 2022, στηριζόμενοι στην άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της δημόσιας κεντρικής και τοπικής διοίκησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v