Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrum: Πάνω από 10 μη δεσμευτικές προσφορές για τα δάνεια 75 ξενοδοχείων

Ισχυρή ζήτηση από συμπράξεις funds με τουριστικές επιχειρήσεις για το πακέτο δανείων με εξασφαλίσεις επί ξενοδοχειακών μονάδων. Στις αρχές του καλοκαιριού οι δεσμευτικές προσφορές.

Intrum: Πάνω από 10 μη δεσμευτικές προσφορές για τα δάνεια 75 ξενοδοχείων

Περισσότερες από δέκα μη δεσμευτικές προσφορές δέχτηκε χθες η Intrum για το project Tethys, που περιλαμβάνει δάνεια 73 επιχειρήσεων του τουρισμού τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί 75 ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι ενδιαφερόμενοι αποτελούν κοινοπραξίες μεταξύ funds και επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Η συνολική δανειακή έκθεση του εν λόγω χαρτοφυλακίου ανέρχεται στα 290 εκατ. ευρώ και οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στις αρχές του καλοκαιριού. Συνολικά πρόκειται για μεσαίες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες περίπου 4.300 δωματίων. Το 50% αυτών βρίσκεται στα ελληνικά νησιά, από την Κρήτη και την Κέρκυρα μέχρι τη Μύκονο και τις Μικρές Κυκλάδες.

Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για την Intrum λειτουργούν η Euroxx και η EY, ενώ ως νομικός σύμβουλος το δικηγορικό γραφείο Μπερνίτσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο πακέτο με δάνεια και εγγυήσεις του τουριστικού κλάδου που βγαίνει προς πώληση στην αγορά και με δεδομένο ότι ο ελληνικός τουρισμός προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης, το ενδιαφέρον από ξένα funds και Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εξού και οι συμπράξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v