Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αλλάζει στον όμιλο Μούχαλη μετά το deal με το efood

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο διάσπασης του ομίλου Μούχαλης, πού οδεύει ο κλάδος καφέ και παγωτού. Τι παίρνει ο όμιλος και τι η θυγατρική της Αλφα Διανομές.

Τι αλλάζει στον όμιλο Μούχαλη μετά το deal με το efood

Ένα μήνα μετά το «πράσινο φως», υπό προϋποθέσεις, που άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο deal μεταξύ του ομίλου Μούχαλη με την Delivery Hero, δρομολογείται η υλοποίησή του.

Πριν από λίγες ώρες αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους της Μούχαλης και της θυγατρικής της Άλφα Διανομές, το σχέδιο διάσπασης της πρώτης δι’ απόσχισης του κλάδου διανομής παγωτού και καφέ με απορρόφηση από την Άλφα Διανομές

Το σχέδιο διάσπασης που συντάχθηκε στις 3 Μαΐου προβλέπει τη μεταβίβαση από τη Μούχαλης του συνόλου των δραστηριοτήτων διανομής παγωτού και καφέ, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ενεργητικού του ως άνω κλάδου, των συναφών υποχρεώσεων και λοιπών στοιχείων παθητικού, με αντάλλαγμα την απόκτηση απευθείας από την Άλφα Διανομές.

Η Άλφα Διανομές υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της μεταβιβαζόμενης σε αυτήν περιουσίας (ενεργητικό και παθητικό). Επίσης προβλέπεται πως η Μούχαλης πρόκειται να λάβει κατά την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Διάσπασης το σύνολο των μετοχών της Άλφα Διανομές που θα εκδοθούν κατόπιν αύξησης του κεφαλαίου της με εισφορά σε είδος λόγω της εισφοράς του αποσχιζόμενου κλάδου.

Όπως προκύπτει από τον ισολογισμό μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου, η καθαρή θέση του αποσχιζόμενου κλάδου ανέρχεται σε 97.737 ευρώ. Κατά το ποσό αυτό των 97.737 ευρώ θα αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της Άλφα Διανομές με την έκδοση 97.737 νέων κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η κάθε μία. Κατόπιν της αύξησης αυτής, το μετοχικό κεφάλαιο της Άλφα Διανομές πρόκειται να διαμορφωθεί σε 7.597.737 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v