Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εταιρεία του Δ. Μελισσανίδη το ακίνητο της Shelman στη Χαλκίδα

Το ακίνητο πουλήθηκε τελικώς έναντι τιμήματος 23,4 εκατ. ευρώ. Καμία εξέλιξη για την πώληση του ακινήτου στην Κομοτηνή.

Σε εταιρεία του Δ. Μελισσανίδη το ακίνητο της Shelman στη Χαλκίδα

Σε εταιρεία του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη πουλήθηκε τελικά το ακίνητο της Shelman στη Χαλκίδα, έναντι τιμήματος 23,4 εκατ. ευρώ. 

Οταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία εκποίησης, το ελάχιστο ποσό είχε οριστεί στα 26 εκατ. ευρώ, πλην όμως σε δεύτερη φάση, μειώθηκε στα 23,4 εκατ. ευρώ, όπου και αποκτήθηκε από τον γνωστό επιχειρηματία. 

Ο τρόπος αξιοποίησης του ακινήτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. 

Αντίθετα, καμιά εξέλιξη δεν υπάρχει σχετικά με την πώληση του ακινήτου της Shelman στην Κομοτηνή. Ειδικότερα, με βάση τον νέο νόμο, απαιτείται πλέον νέος υπολογισμός της αξίας του ακινήτου (αναμένεται γύρω στα τέλη Ιουνίου) και στη συνέχεια, ένταξη του προς πώληση ακινήτου στο σύστημα e-auctions. 

Με βάση τον νέο νόμο, εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον τον πρώτο μήνα, τότε σε δεύτερη φάση, το αρχικό τίμημα υποχωρεί κατά 50% και αν δεν υπάρξει ούτε σε αυτή την περίπτωση ενδιαφέρον, ο νέος διαγωνισμός ξεκινά με βάση το 25% της αρχικής αποτίμησης. 

Να σημειωθεί ότι το ακίνητο της Κομοτηνής θεωρείται παραγωγικά λειτουργικό και η πώλησή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαναλειτουργία της μονάδας ξύλου στη Ροδόπη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v