Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Premia Properties: Νέα σχέδια για επενδύσεις σε σχολικές μονάδες

Συνεχίζει την επενδυτική της στρατηγική η ΑΕΕΑΠ, έχοντας προχωρήσει σε νέες κινήσεις πριν τη λήξη του α’ εξαμήνου του 2022. Στο 37,4% ο δείκτης μόχλευσης κεφαλαίων.

Premia Properties: Νέα σχέδια για επενδύσεις σε σχολικές μονάδες

Στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων στον χώρο της εκπαίδευσης στοχεύει μεσοπρόθεσμα η Premia Properties AEEAΠ, μετά και τη σχετική συμφωνία με τα εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι. 

Η εταιρεία είχε ήδη αποκτήσει 10 δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες αναπτύχθηκαν μέσω ΣΔΙΤ, και πλέον προσθέτει και το ακίνητο των εκπαιδευτηρίων Δούκα έναντι 20 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα εισπράττει ενοίκιο για την προσεχή 15ετία. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Premia Properties Κ. Μαρκάζο, το μέσο yield απόδοσης αντίστοιχων επενδύσεων στο εξωτερικό κυμαίνεται στο 3%, ωστόσο στην Ελλάδα το συγκεκριμένο προϊόν ήταν εν πολλοίς ανύπαρκτο έως ότου δραστηριοποιηθεί η ΑΕΕΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, η Premia εξασφαλίζει αποδόσεις άνω του 5% ενώ διαθέτει στρατηγική συνεργασία πλέον με τα εκπαιδευτήρια Δούκα για την από κοινού ανάπτυξη σε νέες περιοχές (είτε στην Αττική είτε στην περιφέρεια), με την Premia να αναλαμβάνει τον τομέα των ακινήτων.

Πέραν των παραπάνω, η εταιρεία διατηρεί την επενδυτική της δυναμική καθώς μέσα στο 2022 εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία Μπουτάρης, ενώ εντός του α' τριμήνου του 2022 προχώρησε στην απόκτηση τριών συγκροτημάτων-φοιτητικών εστιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Επιπλέον η εταιρεία διεκδικεί από κοινού με τις Dimand και EBRD το χαρτοφυλάκιο ακινήτων Skyline.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία, κατά τη διάρκεια του 2021, αύξησε την αξία του χαρτοφυλακίου της κατά 87%, φθάνοντας πια στα 199 εκατ. ευρώ ενώ έχει μεσοπρόθεσμο στόχο να φθάσει στα 500 εκατ. ευρώ και στο 1 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Η εταιρεία, μετά από διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου με μετρητά και είδος, αλλά και την έκδοση ομολόγου 100 εκατ. ευρώ, διαθέτει υψηλή ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια προώθησης των επενδύσεών της. 

Ο συνολικός δανεισμός της στο τέλος του α’ τριμήνου του 2022 ανήλθε σε 162,3 εκατ. ευρώ έναντι 103 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021, ενώ ο καθαρός δανεισμός ανήλθε σε €75,6 εκατ. ευρώ  έναντι 73,7 εκατ. ευρώ,  με τον καθαρό συντελεστή μόχλευσης (Net LTV) να παραμένει σταθερός και να διαμορφώνεται σε 37,4% έναντι 37,1%.  Τα δε έσοδα διαμορφώθηκαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, διπλασιασμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v