Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Προτίμηση σε ελληνικές εταιρείες για το mega project των data centers

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή των αναδόχων κατασκευής των τριών data centers της Microsoft, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης που θα χρειαστούν ακόμα κάποιους μήνες. Σε 2-3 χρόνια η πλήρης λειτουργία τους.

Microsoft: Προτίμηση σε ελληνικές εταιρείες για το mega project των data centers

Με προτίμηση στις ελληνικές εταιρείες αναμένεται να βγει τους επόμενους μήνες στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την κατασκευή των τριών data centers που προωθεί η Microsoft στη χώρα μας και τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο γενικός διευθυντής της Microsoft για Ελλάδα - Κύπρο και Μάλτα Θ. Μιχαλόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία έχει πλάνο και προχωρά προσεκτικά: «Το να φτιαχτεί ένα dc είναι πολύ δύσκολο. Κάνουμε πολλά παγκοσμίως. Αγοράσαμε τα οικόπεδα και προχωράμε προσεκτικά με βάση το πλάνο που έχουμε καταρτίσει. Το πλάνο δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό», είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει προσανατολισμός να το τρέξουν ελληνικές εταιρείες και για τον λόγο αυτό θα γίνει διαγωνισμός», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχουν πάει πίσω τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε: «Ήταν σημαντικό να βρούμε σωστά οικόπεδα. Σε δύο τρία χρόνια θα είμαστε έτοιμοι. Δεν κάνουμε εκπτώσεις, θα πάμε με τον σωστό τρόπο και τη σωστή πορεία», ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν κάποιους μήνες ακόμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Μιχαλόπουλος εξέφρασε την πρόθεση της Microsoft να «κατέβει» στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα δημοπρατηθούν στη χώρα μας. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα κάνουν επιλογή στα έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν: «Δεν θα κατεβούμε σε όλα τα έργα, αλλά σε όσα θεωρούμε ότι θα δώσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον πολίτη.

«Ελπίζουμε τα μεγάλα έργα να πάνε όλα καλά. Περιμένουμε με αγωνία να βγούνε για να κατεβάσουμε τις προσφορές μας. Υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα ολοκληρώνεται εύκολα ένα έργο και όχι να υπάρχουν καθυστερήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ψηφιοποίηση επιχειρήσεων

Ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δίνει η Microsoft, η οποία τονίζει ότι το κομμάτι των ΜμΕ έμεινε πίσω και ότι το 20%-30% δεν είχε κάνει επενδύσεις και η διείσδυση είναι χαμηλότερη.

Χαρακτήρισε τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης ζωτικής σημασίας τόσο για τις εταιρείες όσο και για το ελληνικό δημόσιο ενώ αναφερόμενος στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις ΜμΕ τόνισε ότι υπάρχει η πλευρά που λέει ότι ο πληθωρισμός και ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λειτουργήσουν ανατρεπτικά, ωστόσο υπάρχει και η πλευρά που υποστηρίζει ότι τα έργα αυτά βοηθούν στη μείωση του κόστους μιας επιχείρησης και για τον λόγο αυτό θα στραφούν στην ψηφιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v