Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσωρινό φρένο στις απολύσεις από τη ΛΑΡΚΟ

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των σωματείων, με το δικαστήριο να εκδίδει προσωρινή διαταγή να μη γίνουν απολύσεις στην προβληματική βιομηχανία μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Προσωρινό φρένο στις απολύσεις από τη ΛΑΡΚΟ

Δεν επιτεύχθηκε τελικά κοινός λόγος μεταξύ δημοσίου και συνδικαλιστών της ΛΑΡΚΟ, με στόχο να διατηρηθούν, όπως επιδιώκουν οι εργαζόμενοι, οι θέσεις εργασίας ως τον χρόνο μετάβασης του συγκροτήματος στον νέο ιδιοκτήτη.

Έτσι, τα πέντε σωματεία δεν ήραν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν για να μπλοκάρουν τις μαζικές απολύσεις και η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η πρόεδρος της έδρας εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται να γίνουν μαζικές απολύσεις έως την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου. Όπως είπε η ίδια, η απόφαση πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση, η πώληση της ΛΑΡΚΟ για άλλη μία φορά παραμένει στον αέρα, όσο διαρκεί η εργασιακή εκκρεμότητα. Εάν το δικαστήριο εκδώσει τελικά απόφαση υπέρ των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, είναι σαφές ότι «φρενάρεται» ο στόχος δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v