Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Περιστέρης: Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για ΤΕΝΕΡΓ, δεν έχει οριστικοποιηθεί

«Σχεδόν κάθε χρόνο εμφανίζονται σοβαρά επενδυτικά κεφάλαια, όπως και φέτος. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση που να ενδιαφέρει το επενδυτικό κοινό, δηλώνει ο επικεφαλής της Τέρνα Ενεργειακής.

Γ. Περιστέρης: Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για ΤΕΝΕΡΓ, δεν έχει οριστικοποιηθεί

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι στόχος για άλλη μία φορά του ενδιαφέροντος σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων, ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι οριστικό που να είναι ανακοινώσιμο.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας πριν από λίγο στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων. Σχολιάζοντας τη φιλολογία που αναπτύσσεται για το θέμα τον τελευταίο καιρό, ο κ. Περιστέρης είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. «Σχεδόν κάθε χρόνο εμφανίζονται σοβαρά επενδυτικά κεφάλαια. Και φέτος υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση, που να ενδιαφέρει το επενδυτικό κοινό. Όταν υπάρξει, θα γίνει η ανακοίνωση αμελλητί».

Ο μάνατζερ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής εξέφρασε την άποψη ότι η αύξηση των τιμών ενέργειας οφείλεται καθαρά σε γεωπολιτικούς λόγους. Η χώρα μας, είπε, έπρεπε να προχωρήσει έγκαιρα στην ενεργειακή αυτονομία και οικονομία στο κόστος της ενέργειας, μέσω της ανάπτυξης των ΑΠΕ, της αποθήκευσης και των διασυνδέσεων. «Από το 1996 το οραματιστήκαμε και το υπηρετήσαμε με συνέπεια», επισήμανε.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Περιστέρης στην προώθηση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων. Το 2009-2010, είπε, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τουλάχιστον δέκα πολύ σοβαρούς επενδυτές με κεφαλαιακή επάρκεια, να αναπτύξουν αυτού του είδους τα έργα στη χώρα μας. Όμως, η τότε κυβέρνηση αιφνιδιαστικά «τα σταμάτησε όλα», με σκοπό να ετοιμάσει ένα πλαίσιο άριστο. «Ως σήμερα, όμως, δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν υπάρχει ακόμη το άριστο πλαίσιο». Θα μπορούσαμε, πρόσθεσε ο ίδιος, να έχουμε εγκαταστήσει ως τώρα θαλάσσια πάρκα ισχύος 1.000-2.000 MW. «Είναι λάθος, θα μπορούσε η πολιτεία να δώσει μία σοβαρή διέξοδο στο ενδιαφέρον και παραγωγή ΑΠΕ που είναι φθηνότερη, αφήνοντας να εξελιχθούν τα πράγματα και μέχρι να δημιουργηθεί το άριστο πλαίσιο, να γίνει απλώς ένα πολύ καλό και να εγκατασταθούν 500-1.000 MW, για να απαλύνουν τον πόνο των καταναλωτών».

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στοχεύει στην εγκατάσταση 6,5 GW ως το 2029, που θα προέλθουν από τον συνδυασμό όλων των τεχνολογιών παραγωγής και αποθήκευσης. Όπως είπε ο κ. Περιστέρης, πρόκειται για συγκεκριμένα έργα, με μελέτες, χωροθετημένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,34 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2021. Η αποκοπή του δικαιώματος μερίσματος ορίστηκε για τις 4 Ιουλίου και η έναρξη καταβολής στις 11 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v