Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Joint venture από Dimand-Lamda στο Ελληνικό

Συζητούν να αναπτύξουν από κοινού συγκρότημα κατοικιών. Επένδυση ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ένα από τα εννέα projects που περιλαμβάνει το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή της Dimand στο Χ.Α. Πώς απαντά η Dimand.

Joint venture από Dimand-Lamda στο Ελληνικό

Τη σύσταση joint venture με τη Lamda για την από κοινού ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος στο Ελληνικό, συζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες Lamda και Dimand, με την τελευταία να κατατάσσει στο ενημερωτικό για την εισαγωγή της στο Χ.Α το project σε αυτά που βρίσκονται στο pipeline.

Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 70 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στη στρατηγική της Lamda για την εμπροσθοβαρή ανάπτυξη περισσότερων κατοικιών, λόγω της ισχυρής ζήτησης.

Χθες, στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδ. Αθανασίου ανέφερε πως πέραν των γνωστών οικιστικών projects, η Lamda φέρνει στις επενδύσεις πρώτης πενταετίας τη δημιουργία πύργου κατοικιών καθώς και οικιστικά συγκροτήματα χαμηλότερης τιμολογιακής βάσης στις περιοχές του οικοπέδου που συνορεύουν με τον Άλιμο. Πιθανώς, η σύμπραξη με την Dimand να αφορά στη συγκεκριμένη περιοχή του οικοπέδου.

Το συζητούμενο joint venture της Dimand με τη Lamda εντάσσεται σε αυτά που έχει στο pipeline η Dimand όπως και το έργο ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων της Alpha (project Skyline) για το οποίο δεν έχει ακόμη ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής. Ίσως για αυτό η Dimand δηλώνει πως δεν υπάρχει – αυτή την στιγμή;-συνεργασία με τη Lamda Develοpment για ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα με email στο Euro2day.gr αναφέρει ότι «δεν υπάρχει συνεργασία με τη Lamda Development για ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος στο Ελληνικό».

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που συνήλθε στις 22 Μαρτίου, αποφάσισε η Dimand να προχωρήσει στην έκδοση ως 6.538.100 νέων κοινών μετοχών, που θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης. Προβλέπεται, επίσης, η διάθεση ως του 5% των νέων μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων (προσωπικό ή ως 100 συνεργάτες).

Εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, η Dimand θα διαθέτει 18.680.300 κοινές μετοχές (με free float 35% έναντι ελάχιστης απαίτησης για 25%) καθώς και 4.048.200 προνομιούχες μετοχές. Μέρος των εσόδων (σ.σ. προσδοκά σε συνολικά έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ) του IPO θα διατεθεί για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών, κυριότητας H.I.G. Capital.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Eurobank και Alpha Βank αναμένεται να έχουν ρόλο κύριου αναδόχου στη δημόσια προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v