Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εταιρία εισάγει στη Wall Street η Seanergy Maritime

Η Seanergy Maritime ιδρύει τη United Maritime Corporation, μια νέα εταιρεία που εισάγεται επίσης στο χρηματιστήριο του Nasdaq. Η United αναμένεται να διαφοροποιηθεί σε κλάδους εκτός των capesize πλοίων όπως δεξαμενόπλοιά ή/και μικρότερα φορτηγά πλοία.

Νέα εταιρία εισάγει στη Wall Street η Seanergy Maritime

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP)  ανακοίνωνει την αγορά ενός Capesize πλοίου από γνωστή εταιρεία Ιαπωνικών συμφερόντων. Το πλοίο θα αντικαταστήσει το M/V Gloriuship, το οποίο εισφέρεται στην United Maritime Corporation, την νέα spin-off ναυτιλιακή εταιρεία που ιδρύει η Seanergy, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

H νέα προσθήκη, που θα μετονομαστεί σε M/V Honorship, μειώνει την μέση ηλικία του στόλου και αυξάνει αισθητά τα έσοδα της εταιρείας, καθώς το νέο πλοίο έχει ήδη χρονοναυλωθεί 20% πάνω από τον αντίστοιχο ναύλο του Gloriuship. Ναυπηγήθηκε το 2010 στην Ιαπωνία και έχει συνολική χωρητικότητα 180,000 DWΤ. Η παράδοσή του στην Seanergy και η ταυτόχρονη έναρξη της χρονοναύλωσης αναμένεται σύντομα, εντός του Ιουνίου 2022, για περίοδο 20 έως 24 μηνών με την NYK Lines.

Επίσης, η Seanergy Maritime ιδρύει τη United Maritime Corporation («United»), μια νέα εταιρεία που εισάγεται επίσης στο χρηματιστήριο του Nasdaq. Η United αναμένεται να διαφοροποιηθεί σε κλάδους εκτός των capesize πλοίων όπως δεξαμενόπλοιά ή/και μικρότερα φορτηγά πλοία.

Η Seanergy θα διανέμει όλες τις κοινές μετοχές της United με τη μορφή μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας της 28ης Ιουνίου 2022. Η αναλογία θα είναι 1 μετοχή United για κάθε 118 μετοχές Seanergy. Οι μέτοχοι της Seanergy της 28ης Ιουνίου 2022 δικαιούνται επίσης και το τακτικό μέρισμα των 0,025 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η έναρξη διαπραγμάτευσής των μετοχών της United στο Nasdaq αναμένεται μετά την 5η Ιουλίου 2022, με το σύμβολο «USEA».

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO της Εταιρείας ανέφερε:

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την αγορά ενός ακόμη ποιοτικού Ιαπωνικού Capesize με άμεση παράδοση στην Εταιρεία μας. Η Seanergy αύξησε τον στόλο της κατά 80% τα τελευταία δύο χρόνια με επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 230 εκατ. δολάρια σε νέες αγορές ιαπωνικών πλοίων και ξεπερνώντας τα τρία εκατομμύρια τόνους dwt συνολικής χωρητικότητας.

Η Seanergy παραμένει πιστή στο μοντέλο των Capesize, με σταθερή επιχειρησιακή δομή και συνεπή κατανομή κεφαλαίων, με γνώμονα πάντα την ανταμοιβή των μετόχων και τη βιώσιμη ανάπτυξη της.

Η δημιουργία της spin-off εταιρείας αποτελεί στρατηγική επιλογή που παρέχει τη δυνατότητα επένδυσης σε άλλους κλάδους της ναυτιλίας. Σημειώνεται πως η διανομή του 100% των κοινών μετοχών της United είναι μία ακόμα σημαντική ανταπόδοση αξίας στους μετόχους μας. Ταυτόχρονα, η αδιάλειπτη πληρωμή μερισμάτων από την Seanergy αποδεικνύει την πρόθεσή μας να επιβραβεύουμε τους μετόχους μας.

Η υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού συμβαίνει σε μια περίοδο βελτιωμένης αγοράς σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους και αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση των ναύλων για τα Capesize κατά το δεύτερο μισό το 2022 και τα επόμενα χρόνια.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v