Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Ταμείο Ανάκαμψης για επένδυση €1 δισ. η «Ελληνικός Χρυσός»

Τη χρηματοδότηση του νέου ορυχείου και της εξαγωγικής δραστηριότητας μέσα από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης επιδιώκει η θυγατρική του καναδικού ομίλου Eldorado Gold. Ποιες τράπεζες χειρίζονται τον φάκελο.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης για επένδυση €1 δισ. η «Ελληνικός Χρυσός»

Χρηματοδότηση από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης (Recovery and Resilience Fund - RRF) ετοιμάζεται να λάβει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρική του καναδικού ομίλου Eldorado Gold, η οποία δραστηριοποιείται στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το συνολικό κεφάλαιο για τη χρηματοδότησης της ανάπτυξης νέου ορυχείου θα ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ και η εταιρεία προχωρά τη διαδικασία του φακέλου και των συζητήσεων για την ένταξη στις χρηματοδοτήσεις του RRF απ' όπου θα χρηματοδοτηθεί τμήμα της επένδυσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το business plan που έχει καταθέσει η «Ελληνικός Χρυσός» στην Τράπεζα Πειραιώς για τη χρηματοδότηση του 1 δισ. ευρώ έχει την εξής κατανομή:

Η ίδια συμμετοχή της εταιρείας προσδιορίζεται στα 200 εκατ. ευρώ (20% του capex), 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα δάνεια του RRF και 30% από τραπεζικό δανεισμό. Συντονιστής είναι η Εθνική Τράπεζα και στο σχήμα μετέχει και η Πειραιώς. 

Νέο ορυχείο

Η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» προβλέπει την ανάπτυξη νέου ορυχείου και σύμφωνα με το business plan, στόχος της εταιρείας είναι η ενδυνάμωση της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Μια ακόμη πτυχή της επένδυσης αφορά τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων, γεγονός που βελτιώνει το χρηματοδοτικό προφίλ της επένδυσης με βάση τις προδιαγραφές των δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η αίτηση της εταιρείας βρίσκεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, σε ώριμο στάδιο όπως και η περιβαλλοντική μελέτη, την οποία φέρεται να επιμελήθηκε η PWC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v