Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PeopleCert: Το πρώτο ελληνικό unicorn στοχεύει σε εξαγορές

Εμφαση στον τομέα της πιστοποίησης και της τεχνολογίας. Η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση μεγεθών 40% το πρώτο τρίμηνο του 2022 και προσδοκά ανάλογη πορεία στο υπόλοιπο του έτους.

PeopleCert: Το πρώτο ελληνικό unicorn στοχεύει σε εξαγορές

Σημαντική αύξηση μεγεθών που αγγίζει το 40% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2021 η PeopleCert, με τη διοίκηση της εταιρείας να σχεδιάζει εξαγορές άλλων εταιρειών, έχοντας ένα χαρτοφυλάκιο κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαΐδης, προς το παρόν η εταιρεία εγκαταλείπει το σχέδιο της εισόδου στο Χρηματιστήριο λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων και στοχεύει σε εξαγορές άλλων εταιρειών. «Για τον λόγο αυτό έχουμε επιλέξει συμβούλους για τα επόμενα βήματα της PeopleCert στις εξαγορές».

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε, ο κ. Νικολαΐδης, η PeopleCert βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με εταιρείες οι οποίες θα μπορούσαν να της προσφέρουν είτε τεχνολογικό προβάδισμα στον τομέα του αντικειμένου της (πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας και διαχείριση έργων και διαδικασιών), είτε που κατέχουν ένα framework, δηλαδή ένα πλαίσιο διαδικασιών βέλτιστων πρακτικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων και η υλοποίηση της εξαγοράς -ή των εξαγορών- αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους. Στόχος, όπως αποκάλυψε, είναι σε έξι με εφτά χρόνια η εταιρεία να αποτιμάται πάνω από 10 δισ. ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την αποτίμηση αυτή της στιγμής είπε ότι η υψηλότερη που έχει γίνει, αγγίζει τα 7 δισ. δολάρια.

Η εξαγορά το 2021

Η μεγαλύτερη εξαγορά από ελληνική εταιρεία των τελευταίων 15 χρόνων έναντι 450 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο του 2021, εκτίναξε την αποτίμηση της PeopleCert σε πάνω από 1 δισ. δολάρια καθιστώντας την ως τον πρώτο ελληνικό μονόκερο.

Η επιχειρηματική συμφωνία της εξαγοράς της βρετανικής Axelos από την  PeopleCert αναδείχθηκε από την Bank of America και τα Global Banking &Finance Awards ως το καλύτερο Deal of the Year Greece 2022, επιβεβαιώνοντας, όπως τόνισε ο κ. Βύρων Νικολαΐδης ότι η εταιρεία κινείται στρατηγικά στη σωστή κατεύθυνση, απαντώντας στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

«Στόχος μας είναι η PeopleCert να συμβάλλει στη φήμη της Ελλάδας ως κεντρικού επενδυτικού προορισμού και παγκόσμιου τεχνολογικού hub βέλτιστων πρακτικών για την ανάπτυξη και αναβάθμιση δεξιοτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης.

Μπορούμε να μετατρέψουμε, επισήμανε ο CEO του Ομίλου, την Ελλάδα σ' ένα παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Με τη βοήθεια της PeopleCert, οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι κρατικοί οργανισμοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητά τους, όπως άλλωστε κάνει το 82% των Fortune 500 εταιρειών που έχει υιοθετήσει το ITIL παγκοσμίως.

Σήμερα ο όμιλος διαχειρίζεται και αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο μεθοδολογιών βέλτιστων πρακτικών παγκοσμίως στη διαχείριση έργου (PRINCE2) καθώς και στη διαχείριση IT και ψηφιακών υπηρεσιών (ITIL) και διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες αξιολογώντας επαγγελματικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Global Banking & Finance Awards αντικατοπτρίζουν την καινοτομία, την επίτευξη στόχων, τη στρατηγική στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κοινότητα, αναγνωρίζοντας εταιρείες που κατέχουν εξέχουσα θέση σε συγκεκριμένους τομείς εξειδίκευσης και αριστείας.

Για τη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Διατήρηση μεγάλων ρυθμών ανάπτυξης (growth) και κερδοφορίας: «Συνεχίζοντας με ρυθμό ανάπτυξης 40% στοχεύουμε σε ενίσχυση του δικτύου μας με στρατηγικές συνεργασίες, εξαγορά εταιρειών, είσοδο σε νέες αγορές αλλά και αυτοματοποίηση και αποδοτική λειτουργία των operations μας» τόνισε ο κ. Νικολαΐδης.
  • Ανάπτυξη  και ενίσχυση όλων των  προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία, ώστε να απαντούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές ανάγκες. Διεξαγωγή απρόσκοπτων εξετάσεων παγκοσμίως και υιοθέτηση modules που σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις αντιμετωπίζουν καίρια ζητήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, όπως πχ το sustainability.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός. «Με βασικό κανάλι προώθησης και διακίνησης προϊόντων το ψηφιακό, δημιουργούμε ένα σύγχρονο technology hub στην Ελλάδα με ΙΤ professionals και experts» υποστήριξε.
  • Έμφαση στους ανθρώπους. «Οι 1000 και πλέον εργαζόμενοι είναι η πιο σημαντική μας επένδυση και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξή τους σε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών για όλους», είπε ο κ. Νικολαΐδης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v