Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

André Rogaczewski (Netcompany): Επενδύσαμε στην τεράστια ψηφιακή δυναμική της Ελλάδας

Η συμπόρευση με τη Netcompany-Intrasoft συνιστά για εμάς το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού τεχνολογικού γίγαντα, επισημαίνει.

André Rogaczewski (Netcompany): Επενδύσαμε στην τεράστια ψηφιακή δυναμική της Ελλάδας

Ο CEO & Co-Founder της Netcompany και Πρόεδρος του BoD της Netcompany-Intrasoft André Rogaczewski ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του panel με τίτλο “Digital Transformations in the pipeline”. Στην τοποθέτησή του ανέφερε:

Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη επένδυση στην Intrasoft γιατί η χώρα διαθέτει τεράστια δυναμική και πληθώρα λύσεων. Η Δανία είναι η Νο1 ψηφιακή χώρα για τέσσερα συνεχή έτη στην ΕΕ. Από την αρχή υπήρχε στη χώρα μια ξεκάθαρη στρατηγική επί συγκεκριμένων πολιτικών ζητημάτων όπως, για παράδειγμα, το σύστημα πρόνοιας (συντάξεις, επιδόματα παιδιών, στέγασης κ.α.). Αυτά τα συστήματα πρέπει να αναδιαμορφωθούν για πολλούς λόγους προκειμένου να είναι δίκαια και διαφανή ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη εκ μέρους των πολιτών.

Για τα συστήματα αυτά, το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανασυγκρότησης προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες εκσυγχρονισμού. Πρόκειται για μια τεράστια απόφαση, καθώς δεν είναι δυνατό να υλοποιούν όλα ταυτόχρονα -ωστόσο, θα πρέπει να υλοποιηθούν. Και στην Υγεία, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ψηφιοποίησης. Εκτός από την Τεχνολογία, χρειαζόμαστε νέους νόμους δεδομένων. Ίσως η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα όπου θα θεσπιστεί νομοθεσία για τα δεδομένα υγείας. Χρειαζόμαστε λύσεις όπως η ρομποτική και η τηλεϊατρική και είναι κάτι που μπορούμε να υλοποιήσουμε. Η τεχνολογία μπορεί, επίσης, να συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών, εκτός από την Υγεία, και στην Παιδεία αλλά και την Πράσινη Μετάβαση.

Το ντιλ με Intrasoft

Τον Οκτώβριο του 2021 υποδεχθήκαμε τη Netcompany-Intrasoft στην οικογένεια του Ομίλου Netcompany. Η συμπόρευση με τη Netcompany-Intrasoft συνιστά για εμάς το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού τεχνολογικού γίγαντα αξιοποιώντας τις τρέχουσες ευκαιρίες, με κοινό όραμα την οικοδόμηση βιώσιμων κοινωνιών μέσω της ψηφιοποίησης.

Μια από τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει η τρέχουσα συγκυρία είναι η ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανασυγκρότησης. Μάλιστα η Ελλάδα, όχι απλώς εντάσσεται στο RRF, αλλά θα λάβει τη μεγαλύτερη στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου ύψους 30 δισ. ευρώ -κονδύλια που αντιστοιχούν στο 17% του ΑΕΠ της χώρας. Στον κλάδο Πληροφορικής & Τεχνολογίας αναλογούν περίπου 3,5 δισ. ευρώ - ποσό πρωτοφανές για τα δεδομένων όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία να αντλήσει χρηματοδότηση για το μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα και τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία και για να θέσει τα ψηφιακά θεμέλια του μέλλοντος τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων των πολιτών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v