Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις σχεδιάζει η Centric

Οι κινήσεις που αναμένεται να ενισχύσουν μελλοντικά την πορεία της εισηγμένης και τα νέα σχέδια της εταιρίας. Τι ανέφερε στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος Ν. Μαρινάκος. Οφέλη από την ανοδική πορεία του τουρισμού.

Νέες επενδύσεις σχεδιάζει η Centric

Στη συνέχιση των επενδύσεων σε τομείς όπως το real estate και ο τουρισμός, καθώς και στις κινήσεις επέκτασης στις δραστηριότητες της «εν πλω ψυχαγωγίας» και της εστίασης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Centric Νικόλαος Μαρινάκος, στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της Centric αναφέρθηκε σε επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί και αναμένεται να ενισχύσουν μελλοντικά την πορεία της εισηγμένης, όπως:

  • Η εξαγορά κτιρίου (οδός Μετσόβου στην Αθήνα) που εκμισθώνεται στη ΔΟΥ Εξωτερικού με ετήσια απόδοση ενοικίου (yield) άνω του 8% και σε περιοχή που αναμένεται να αναβαθμιστεί με βάση τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις της Πολιτείας.
  • Την απόκτηση οικοπέδου στη συμβολή Αττικής και Εθνικής Οδού, όπου η εταιρεία σχεδιάζει τον τρόπο αξιοποίησής του.
  • Την εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας στην Αράχοβα που ανακατασκευάζεται προκειμένου να λειτουργήσει από την επόμενη τουριστική σεζόν.
  • Την κατασκευή βιλών στη Μεσσηνία, που θα είναι έτοιμες προς εκμετάλλευση πριν την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Προγραμματίζουμε και άλλες επενδύσεις σε τομείς όπως το real estate και ο τουρισμός» σημείωσε ο κ. Μαρινάκος, απαντώντας παράλληλα και για το θέμα του σημαντικού χαρτοφυλακίου χρηματοοικονομικών επενδύσεων που κατέχει η εισηγμένη:

«Εμείς δεν είμαστε εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αλλά απλά χτίσαμε πολύ προσεκτικά ένα χρηματοοικονομικό χαρτοφυλάκιο προκειμένου να αποφύγουμε το περιβάλλον των αρνητικών επιτοκίων και να εκμεταλλευθούμε παράλληλα τη ρευστότητα που είχαμε ως όμιλος. Η απόδοση του χαρτοφυλακίου ήταν πολύ ικανοποιητική και το πιθανότερο είναι πως όσο προχωρούσε στην υλοποίηση νέων επενδύσεων, το ύψος του χρηματοοικονομικού μας χαρτοφυλακίου θα περιορίζεται. Φέτος προχωρήσαμε ήδη σε κάποιες ρευστοποιήσεις τίτλων και επίσης -με δεδομένο ότι σημαντικό κομμάτι αυτού είναι τοποθετημένο σε τίτλους ικανοποιητικής μερισματικής απόδοσης- συνεχίζουμε να έχουμε έσοδα από μερίσματα και μέσα στο 2022».

Σε ότι αφορά τη φετινή πορεία των λειτουργικών επιδόσεων της εταιρίας, η διοίκηση εκφράζει τη συγκρατημένη αισιοδοξία της, λόγω και της ανοδικής πορείας που προβλέπεται στο μέτωπο του εισερχόμενου τουρισμού, εξέλιξη που επηρεάζει τα έσοδα του ξενοδοχείου στη Μύκονο και των σκαφών αναψυχής.

Παράλληλα, κλίμα αισιοδοξίας παρατηρείται και για τη δραστηριότητα των υπηρεσιών «εν πλω ψυχαγωγίας», καθώς όχι μόνο η εισηγμένη έχει διευρύνει κατά τα τελευταία χρόνια τον αριθμό των συνεργαζόμενων πλοίων (γύρω στα 45) αλλά και γιατί μετά από τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών, φέτος θα πλεύσει στις θάλασσες το σύνολο των συνεργαζόμενων πλοίων. Γενικότερα, στους στόχους της εισηγμένης είναι η περαιτέρω διεύρυνση του αριθμού των πλοίων στα οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της, είτε μέσα από την έναρξη συνεργασίας με άλλους ναυτιλιακούς ομίλους, είτε μέσα από τη διεύρυνση ήδη υπαρχουσών συνεργασιών.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρίας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

  • Δεν είναι στις προθέσεις η διατήρηση μόνο ενός καταστήματος «Chicken Stories» όσο και αν είναι ικανοποιητική η πορεία του. Εξετάζεται η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των καταστημάτων σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα, είτε λειτουργικά, είτε μέσω συνεργασιών.
  • Δεν υπάρχει απόφαση για τον τρόπο που θα χειριστεί η εταιρεία το θέμα των ιδίων μετοχών της. Όπως δείχνουν πάντως τα πράγματα, το πιθανότερο σενάριο είναι η ακύρωσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v