Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάκριση για πρόγραμμα υποτροφιών απέσπασε ο όμιλος Quest

Την αναγνώριση έλαβε στο πλαίσιο των βραβείων εταιρικής υπευθυνότητας, Hellenic Responsible Business Awards. Στόχος η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων νέων ανθρώπων. Τι περιλαμβάνει.

Διάκριση για πρόγραμμα υποτροφιών απέσπασε ο όμιλος Quest

Για ακόμη μία χρονιά ο Όμιλος Quest βραβεύτηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης Hellenic Responsible Business Awards, ανάμεσα στις Ελληνικές εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος φέτος διακρίθηκε στην κατηγορία «Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες» για το πρόγραμμα “Mind the ”, ένα ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών που στόχο έχει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων νέων ανθρώπων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού, καθώς και επαγγελματικής δραστηριοποίησης στις εταιρείες του ομίλου.

Ο Γεράσιμος Ζουρνατζής, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου Quest, σχολίασε σχετικά με την τιμητική αυτή διάκριση:

«Αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση και την ανάδειξη ταλαντούχων ατόμων, ο όμιλος Quest δημιουργεί προγράμματα που προάγουν τη διαρκή μάθηση και την εξέλιξη των γνώσεων, ενώ γεφυρώνουν την εκπαιδευτική γνώση με τις επαγγελματικές ανάγκες.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη υλοποίησης σημαντικών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλο το εύρος της αγοράς, ο Όμιλος εστιάζει σε προγράμματα όπως είναι το Mind the , αναβαθμίζοντας σημαντικά το γνωσιακό αντικείμενο των νέων, προετοιμάζοντάς τους να ενταχθούν σε έναν τομέα με μεγάλη ζήτηση και μηδενική ανεργία.

Το Mind the ολοκλήρωσε τον 2ο κύκλο του το 2021, με εκπαίδευση των υποτρόφων στις δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού java και .NET, ενώ το φθινόπωρο του 2022 θα ξεκινήσει ο 3ος κύκλος. Στους δύο κύκλους έλαβαν μέρος 79 άτομα εκ των οποίων προσλήφθηκαν τα 28 στις εταιρείες του ομίλου, ενώ δύο από αυτά εργάζονται από τις πόλεις καταγωγής τους (Σέρρες και Θεσσαλονίκη).

Ο όμιλος Quest δεσμεύεται να συνεχίσει να συμβάλλει στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς, την παραμονή του πολύτιμου ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα και την αξιοποίησή του προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v