Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς μεταφράζονται οι μετοχικές αλλαγές στη Centric

Δεν τίθεται ζήτημα δημόσιας πρότασης προκειμένου ο Ροδόλφος Οντόνι να αποκτήσει και το υπόλοιπο ποσοστό της Centric, εκτιμούν κύκλοι της αγοράς. Τι σημαίνει για μια σειρά επενδυτικών κινήσεων που έχει ήδη δρομολογήσει η εισηγμένη εταιρεία.

Πώς μεταφράζονται οι μετοχικές αλλαγές στη Centric

Ο επιχειρηματίας Ροδόλφος Οντόνι αγόρασε (βλέπε επίσημη χρηματιστηριακή ανακοίνωση) το ποσοστό των μετοχών της Centric που κατείχε η J&E Investments, ανεβάζοντας αθροιστικά το ποσοστό του στην εισηγμένη εταιρεία στο 31,209%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η J&E Investment (έδωσε το παρών στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του τρέχοντος μήνα, υπερψηφίζοντας όλα τα θέματα) έχει έδρα την Κύπρο και ελέγχεται από ξένο επιχειρηματία με πολύ ισχυρή οικονομική επιφάνεια σε παγκόσμιο επίπεδο και δραστηριοποιείται -μεταξύ άλλων- στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένους κύκλους, η πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού ενδεχομένως να οφείλεται στην απροθυμία της Centric να επανέλθει στον χώρο το gaming, τουλάχιστον κατά τον επιθυμητό από τη J&E Investments χρόνο (timing).

Κύκλοι πάντως της αγοράς εκτιμούν ότι δεν τίθεται ζήτημα δημόσιας πρότασης προκειμένου ο Ροδόλφος Οντόνι να αποκτήσει και το υπόλοιπο ποσοστό της Centric, όπως επίσης ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα επισπεύσει μια σειρά επενδυτικών κινήσεων που έχει ήδη δρομολογήσει η εισηγμένη εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η Centric, παρά τις επενδύσεις των τελευταίων ετών, διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο και επιπλέον ένα πολύ σημαντικό χρηματοοικονομικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο στόχος είναι να ρευστοποιηθεί στον βαθμό που θα παίρνει σάρκα και οστά το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v